Większość występujących m jednak spójrz na pierwszą trójkę :P Jest balans :P
Podgląd wydruku
Mag jest lepszy, musi ładować manę ale woj przecież też
w walkach na 40lvl prawie tyle samo razy się ładuje mane ;)
np. nerus w walce z Ksill chyba 5 razy mane ładował, Ksill 7razy ;) a jak mag ma wampirzą? ;)
Trochę dziwne , że chwalimy profesje którymi nie gramy ... Wg mnie balans jest nawet pograłbym wojem , ale koszt zdolności ( norma/podwójny drenaż) jest za duża , a magiem też chcę grać :P
Ja gram aktualnie na 2 postaciach każda z nich ma 40 lvl i nawet całkiem dobrze się gra . Jedynie to czego nie lubię po upach to kupowania coraz to nowszego eq na 40 - 50 -60 itd. lvl. Ale aktualnie lepiej jest magiem ponieważ zawsze trafia i jak się go dobrze zrobi to może porządnie walnąć . Co do zdolności to znowuż mag ma ich więcej które lepiej uszkadzają przeciwnika o ile się nie mylę .
bo dreneaze nie powchodzily i trujace Ksil ...
proste ...
Nie oszukujmy sie ...
mag ma lepiej i tyle w temacie ...
Pojedynek WOJ VS MAG
1. obaj laduja mane
2. woj ma kryty / mag nie ma krytykow
3. woj 1 bron na walke / mag jakby patrzec 4 bronie na walke
4. mag ma wieksze obrazenia/ woj tez moze miec wieksze obrazenia ale kosztem celnosci (nie tylko bron lepsza ale o zdolnosciah, ktore sa w limicie uzyc mowa)
PvP - Woj
PvE - Mag
Tu się nie zgodzę że PvE mag ja magiem wygrywam w walkach PvP. Nawet jak grałem na 30lv magiem to mi się nieźle powodziło w walkach PvP.
Grałam wojem, gram teraz magiem. To tylko moje spostrzeżenia :)
Wszystko zależy od ułożenia stat i do tego dobre eq :]
Woj ma łatwiej, nie musi trenować wszystkich zaklęć na 4*
Ciężej jest na PVP Woj kontra Mag ale da się ;)
Trzeba przechytrzyć przeciwnika
Woj z Magiem ma ciężko? Oj nie wiem, sama wojem wbiłam 524 ranqu i mogę powiedzieć, że wcale nie jest trudno.Cytat:
Ciężej jest na PVP Woj kontra Mag ale da się
Byłaś anty i polowałaś jedynie na słabszych magów.
wiadomo, ale jak dali upka co do obniżenia DMG już nie walczyłaś
Mag przy dobrej taktyce jaką ma MasterOffPuppets ma dużo ataku mag i speeda oraz wali z 4 czarów
WOj ma do dodania jeszcze lucka, poza tym jego broń jest do przewidzenia
Walczyłam.Cytat:
wiadomo, ale jak dali upka co do obniżenia DMG już nie walczyłaś
Anty, a walczyłam z każdym magiem. Z Ksil I Marzenie nie walczyłam, bo jak wiesz to w końcu mój team :)Cytat:
Byłaś anty i polowałaś jedynie na słabszych magów.
No, a rozmawiamy o hybrydzie
No bo byłaś antymagiem czyli walczyłaś z każdym magiem przecież .. A z Twoich ust to zabrzmiało jakbyś nie była anty bo z nimi walczyłaś.Cytat:
Anty, a walczyłam z każdym magiem.
Wyżej napisałeś, że walczyłam z samymi słabymi magami :p Ale walczyłam też z magami anty więc można powiedzieć, że było równo :)
Salcia ,ale czy ty nie walczyłaś w czasach sprzed mini upka gdy zmieniono obrony ?
Też mi się tak wydaję właśnie ...
Potem już nagle EQ wysprzedała
Przed upkiem i po upku.Cytat:
Salcia ,ale czy ty nie walczyłaś w czasach sprzed mini upka gdy zmieniono obrony ?
Jeszcze z Drugsem walczyłam wtedy jak były darmowe resy :p
Po chyba nie już ,bo się fochnęłaś na ten event
gram wojem i mnie wkurza to ze mag moze miec taka samo obrone jak wojownik -.-
Ja stawiam na maga ponieważ:
-Jest bardziej przewidywalny (nie chybia)
-Różdżki dają mu dużo many.
-Ma bardziej rozbudowany system walki niż wojownik (Na przykład woj ma do 10 lvl. do wyboru tylko atak i leczenie a mag ogień, lód, ziemie itp.)
Ale ma też wady:
-Trzeba wydawać dużo kasy na mikstury many
-Podczas walki trzeba marnować tury na używanie mikstur many.
-Nie ma ciosów krytycznych.
Tak czy siak wolę maga.
zobaczymy dalej co sie stanie - woj dużo może chybiać , ale mag już owiele mniej.
Mag zdecydowanie lepszy jak dla mnie ale gram wojem żeby było trudniej :P
Gram wojem ale wg. mnie profesja Mag jest zbyt OP. Na 14Lv wyzwałem kolesia też z 14 na PvP - miałem wtedy 824HP (+24 z gema) a on 1600. Pomyślałem sobie - pewnie wszystko w HP ładuje, pewnie ma mało ataku. Ale nie... walił większe hity z czarów ognia niż ja buławą. Pozdro ;)
Nie ma się nad czym rozczulać, mag nie jest lepszy po prostu ułatwili mu grę..
Woj ładuje mane, bo używa zdolności oraz leczeń .. i oczywiście chybia !!! - jedyny + to krytyki, ale i tak w pvp same kryty nie uratują nas ( wojów)
Proponuję tak jak już ktoś wspomniał, zwiększyć koszt zaklęć oraz trochę jeszcze zmniejszyć DMG maga, bo woj jednak słabiutko ma w chwili obecnej.
I proszę magów, aby nie wypowiadali się jak mają "strasznie" bo wiem jak ma mag, jeśli dla Was jest strasznie to po prostu nie walczcie PVP, bo nie umiecie wykorzystać jego dotychczasowej przewagi. Napisałem " dotychczasowo, gdyż mam nadzieję, że zmiany tego typu co zaproponowałem Tomi wprowadzi :D
Choć mag ma łatwiej to preferuję wojownika. Jest to profesja, która ma wiele buildów - można sporo pokombinować, jak dla mnie woj jest o wiele ciekawszy.
Ja właśnie kombinuje co na 40 lvl zrobię :D
Woj ma kryty, a poza tym jeszcze profesje zostaną zbalansowane i może przyjdzie lepszy czas dla wojów :>
Na wyższych lvl coraz większa będzie różnica szczęścia pomiędzy magiem a wojem więc możliwe.
Mag to konserwatysta.
Wojownik, to przyszłość
Wojownika tylko muszę podreperować, albo magowi lekko utrudnić i po sprawie
Wiadomka czyje multi jesteś ? bo innej postaci nie masz a nie widziałem aby ktoś z lvl 1-5 się aż tak udzielał :D
W sumie maybe maybe .. :D
W sumie maybe to nie temat do spamowania.
Proszę moderatora o usunięcie spamu, między innymi ten post też.
W sumie siur
Mi sie zdaje że woj jest lepszy choć gram magiem. przekładem jest to że ja gryfowi zadaje hity 700 a jeden woj zadał 1500 . A to jest duża różnica.