bardzo fajny pomysł jestem za:)
Podgląd wydruku
bardzo fajny pomysł jestem za:)
Każdy gracz może wybrać nację po wykonaniu questa, nie można jej zmienić przez całą grę lub można dać usługę za MFy (aby ludzie często nie zmieniali).
Aby to nie przypominało iś można dać walkę na max kilka minut i potem auto. Tłum leci w drugi tłum i szybko siebie wybijają.
Z tego co pamiętam najczęściej wojny były co 4 godziny, zazwyczaj 2x dziennie lub 1x dziennie. Chodzi o to aby w nocy też wojna czasami była bo będą inni gracze i bedzie ich mniej.
Ja pamiętam system udoskonalonej nacji. Nigdy w takim systemie nie dominuje jedna nacja, dlaczego ? Bardzo proste gdy po pierwszej wojnie przegrywa nacją "złych" to na następnej wojnie dostają oni bonus, jeśli przegrają nadal bonus ten się zwiększa aż jak przegrają te kilka razy to muszą wygrać. Jesli zaś wygra ekipa która miała bonusy to przy następnej wojnie są one obniżane ale 2/3x szybciej niż przyznawane. W ten sposób łatwo się unika tego aby jedna nacja dominowała.
Dochodzi też aspekt wrogości niektórych graczy, nie wyobrażam sobie że druzyny po 4 osoby które są skłócone ze są i wgl się łapią bo mapie będą w tej samej nacji by miec te 3% wiecej złota w dropie. Nawet jesli będą wiedzieć że są słabsi to wygrają po kilku porażkach a potem bedzie raczej po równo wygranych i przegranych.
Moim zdaniem takie coś jest najlepszym pomysłem czy alternatywą dla innych propozycji.
Niech nacje będą przyznawane losowo.
Hiter, chodziło mi o to, że jak każdy będzie mógł wybierać swoje nacje to będzie tak jak teraz na iś, czyli 12 osób się zgaduje, wbijają do jednej nacji i pozamiatane, tak jak się dzieje ostatnio na is, po prostu źle mnie zrozumiałeś :)
Ten pomysł o evencie wojennym nie podoba mi się bo jestem na słabym punkcie bójek żeby podskakiwać do słabszych, a zamiast tego bym wolał event wakacyjny.
A ten event wojenny to nie są igrzyska śmierci te takie w niedziele? :confused:
Fajny pomysł podoba mi się :)