Nie, bo nikt by nie robił nic innego, niż bicie szkieletorów.
^ słowa Tomiego.
Podgląd wydruku
Nie, bo nikt by nie robił nic innego, niż bicie szkieletorów.
^ słowa Tomiego.
Moim zdaniem z herszta powinny być takie loty jak z kurczaka na wielkanoc, czyli niespodzianka, noi moze jakis kolekcjonerski item
Fajny event, jak najbardziej na plus. Proponuje za rok zrobić plantacje bójkową żeby ożywić bójki które troche zanikły. Bójki proponuje także na evencie Świąteczno-Sylwestrowym. :)
Bójki by mogły być na upiornym zagajniku, bo lekko nudne to afczenie w oczekiwaniu na Barłuka.
Bójki mogłyby działać w systemie Igrzyskowym, (Nie wzywamy pomocy, jest ona automatyczna, i może pomóc każdy, o ile mieści się w przedziale lvl) np. Jeśli jest walka 65+ nie może do niej dołączyć poniżej 65, i vice wersa.
Można tylko atakować, np.: 67 może złapać tylko 65+.
Nie zagalopowaliscie sie za daleko? System bójek na evencie nie ulegnie zmianom.
Już widzę te walki na mapie eventowej... 50 lvl atakujący 40... Event jest po to, aby się bawić, a nie tracić czas na bójki w high lvl.
Poszła skarga za obrazę i prowokację.
A teraz na temat.
20 pestek oraz 100 pestek można wymienić na coś tam. Może mi ktoś dokładniej wyjaśnić co można dostać i co się bardziej opłaca?
Chyba chodzi Ci o dynie, za 20 dyń dostaniesz unikat na swój lvl i nie ma różnicy czy 20 oddasz czy od razu 100 - wtedy naraz 5 unikatów dostaniesz. Za łączne oddanie 100 szt. dostaniesz w bonusie przedmiot kolekcjonerski. I nie wiem o co masz pretensje, że nie chcą brać Cię do pomocy. Chcesz sępić herszta, żeby dostać 1 miksa albo i tego nie? Się zastanów czy ty chciałbyś, żeby ci jakiś niższy lvl pomagał i przez to moglibyście paść
Jakoś słabo pestki dropią w tym roku :(
Ten problem przecież nie wynika ze strony administracji, a tego, że gracze chcą brać do pomocy wyższo-lvlowych graczy, jeśli ktoś uważa, że poradzi sobie współpracując ze słabszymi graczami to przecież administracja nie blokuje mu takiej możliwości - może brać nawet 6 lvl do pomocy.Cytat:
Ja rozumiem, że z bossem każdy chce jak najlepszej pomocy, ale żeby ku*wa 44 lvl nie był w ogóle brany, tylko same 65+ to już nie jest sprawiedliwe.
OK, przedziały wysokolvlowe z Hersztem 4/5 faktycznie wymagają dobrej pomocy, ale bez przesady, że by przedział 1-3 też brał tylko high lvle...
Jeśli ktoś ma słabszego herszta to na spokojnie może brać do pomocy osobę z tym samym lvl'em co osoba łapiąca i powinni dać we 2 radę, ale znowu to nie jest kwestia administracji, a graczy - gra pod tym względem nie blokuje żadnej możliwości (to chyba dobrze, no nie?).Cytat:
Może wprowadźcie jakieś ograniczenia pomocy typu lvl gracza = max 20 lvl różnicy do pomocy albo coś?
W tym momencie gracze -50 są poszkodowani, bo "ich pomoc jest zbędna", a wzbogacają się tylko 60+ lvle. To powinien być event i zabawa, a nie dyskryminacja słabszych graczy.
Taki brak blokady ma bardzo poważny plus - krócej czeka się na pomoc innych graczy.
Zresztą można zgadać się z graczami na podobnych poziomach, że będziecie razem wymieniać Hersztów, itp. Często max-lvlowi gracze również tak robią i jak najbardziej się to sprawdza.
Ewentualnie grać z drużyną - niby są jeszcze tylko 4-osobowe, ale jak się odpowiednio dogadacie to też da się ogarnąć.
W newsie aktualizacji wspomniano, że do gry dodano nową opcję - w ustawieniach: ukrycie widoczności innych graczy na mapie. W Twoim przypadku polecam Ci z niej skorzystać, lagi mniejsze i nie będzie problemów z klikaniem na dyniogłowych. Choć lepszą opcją jest korzystanie w tym przypadku z klawiatury - lepsza reakcja na ruchy dyniogłowych.Cytat:
Kolejna sprawa - Dyniogłowi są zbyt szybcy i za bardzo uciekają! Przy większej ilości graczy i lagach temu towarzyszących łapanie dyń to przegięcie pały...
Odnośnie samej szybkości uciekania. Hehe... Kiedyś było jeszcze trudniej i sukcesem było złapać jakiegokolwiek dyniogłowego :) Wtedy należało do tego podchodzić taktycznie i sprowadzać ich do kątów mapy, teraz jest dużo łatwiej. Ogólnie co kto lubi, z aromatem zabawa się odwraca i samemu można uciekać od dyniogłowych :P
Jeśli wziąć pod uwagę powyższe problemy, to myślę, że został bardzo dobrze przemyślany. Nie dość, że dodano opcję wyłączenia widoczności, to jeszcze dodano nową mapkę, aby zmniejszyć lagi.Cytat:
Czy event został dobrze przemyślany?
I taki post kończy moje wywody w tej sprawie. Da się kulturalnie wyrazić swoje zdanie? Da. Reput dla Koridor.
Tak sądziłem, że każde 20 nagroda, 100 coś specjalnego. Teraz trzeba cisnąć te potworki, by zebrać chociaż 20 (bo do 100 to mi daleko :P )
Dziękuję za odpowiedź.
Przepraszam za niepotrzebne spiny, mam też nadzieję, że inni trochę wyluzują na przyszłość ;p
Fajnie byłoby podyskutować nad przeniesieniem wejścia na event z Doliny Enny do Alei Olbrzymich Dębów.
Bo poziomy poniżej 10lvl nie mają nawet ożywki :/
W sumie event jest podzielony na kilka części, a tylko jedna z nich jest od 50 lvl. Tutaj mogłoby być więcej ograniczeń lvlowych i tak aby ten boss globalny był tylko dla wyższych lvl :P
Mój drop za dynie:
Więc pocieszcie się, że nie macie najgorzej :D
Kretyński event. Szkoda nerwów na branie udziału.
ostatnio brałem udział w 2011
Fajny, zbieram kości.
Od latania za dyniogłowymi można nerwicy dostać, ich sobie odpuściłem w 1 roku eventu.
W 2013 i 2014 jeszcze miałem cierpliwość żeby zdobyć dyplom za pielęgnację a teraz to już tylko wyhodowałem sobie jedną dynię na pamiątkę z tego roku.
Doceniam że event w ogóle jest i administracja co roku coś do niego dodaje ale jak dla mnie to zabawa dla osób cierpliwych i z nadmiarem wolnego czasu.
Czy wszystkie eventy w mfo muszą być tak wkurzające (tzn. wymagające czasowo).
Można by było dać opcję bicia dyniogłowych w trybie mobków niewidocznych, oczywiście z innym dropem ze względu na ułatwienie.
Np. mniejsza szansa % dropu lub nie możność wywołania herszta w tym trybie albo sam drop pestek - przynajmniej szybciej zbijałoby się energię.
Obecnie zdobycie pestek to męczarnia.
W sumie z niechecia przesiadlem sie na uzywanie strzalek zamiast klikania i jakos latwiej idzie lapanie tych dyn. Wspolczuje tym, ktorzy graja na tabletach lub mobilnie, bo tam juz strzalek nie maja :P
Ogolnie nie jest zle, wpada drop, a takze calkiem niezly jak na event exp. Trzeba tylko cisnac i zbierac do konca eventu :D
wczoraj dropła mi maska balhruuka :D znaczy w nocy
Czy są szanse zdobyć item za 100dyń, nagrode za 1k pielęgnacji i poexpić trochę na szkieletorach bez wydawania mf?
Bez expienia na szkieletorach to na pewno.
Za dynie:
A co do pielęgnacji to niespodzianka, a z niej: https://mfo3.pl/view/i/314
Nie rozumiem tylko po co mapka wschodnia, skoro dodaliście możliwość wyłączenia widoczności.
z losa za żetony (15szt) dostałem 10mf
Ile hersztów powinno mieć się średnio na 1k dyniogłowych?
10-15 xd
Ok, dzięki.
Wymiana dyni.
Źle chyba nie jest :)