Ja mam do wydania 50-100 MF, to sądzę, że długo nie będę nabijał 30 lvl, a więc co najmniej 40-50...I szybciutko kolejny upek.
Podgląd wydruku
Ja mam do wydania 50-100 MF, to sądzę, że długo nie będę nabijał 30 lvl, a więc co najmniej 40-50...I szybciutko kolejny upek.
szczeze?? nawet i fajna jest ta wersja 3 :) lecz ciulowo ze taka sama fabula tylko dodali pare questow ...
Fabuła jest dobra, taka jaka jest. Ogółem wolę MFO3 głownie za walki manualne i teamowe. Oby gra szła dalej w dobrym kierunku.
Oddałem głos na MFO3
Z perspektywy czasu (prawie miesiąca), porównując MFO2 do MFO3, nie mogę oprzeć się wrażeniu że v2 jest denne i żałosne. To chyba dobrze dla v3.
hm teoretycznie kazdy i tak woli mfo3 dlaczego? bo gra jest od nowa update co miecha co pozwala kazdemu wbic ten maksymalny lvl a mfo2? zaczynac kiepsko 160+lvl ? nie chce sie 400-500 ruchow marnowac a tutaj na spokojnie lepsza grafa wieksze okno ulepszenia do gry same ++ jedyne co to taka slaba jak jescze grywalnosc kazdy kazdego zna praktycznie ;p
dla mnie mfo v2 do póki było nie skończone było lepsze, później to tylko monotonia morze dlatego ze miałem za duży lvl;D
ale teraz w mfo v3 za czołem chodź trochę ogarniać to wszystko i znowu wróciły mi znowu chęci do grania:P
mfo3 to najgorsza gra jaka widzialem... mfo2 to bylo cos ...
Mfo v2 jest o niebo lepsze :) Może i ma słabą grafikę i "prostotę" , ale profesjję były zbalansowane przynajmniej :) A tutaj ta "prostota" przeistoczyła się w przesadzoną grę , może zamiast wszystkich tych bez sensownych zdolności , które robią z maga tzw. Pro , bo po prostu to bez sensem jest , że ma takie zdolności, nie chybia i biję dużo. To może odrazu wprowadźcie zdolność zniszczenie dla maga :P Tak czy siak na to samo wyjdzie ;] I prostota mfo v2 o wiele bardziej mi sie podoba :) A wy tam siebie zaślepiajcie dalej takimi pomysłami , ale jak tak dalej będzie , to moim zdaniem ta gra długo nie wytrzyma , bo jak widzę admini faworyzują magów - i jak tak dalej będą go ulepszać , to mag będzie nie zniszczalny. Przynajmniej wtedy wszyscy będziecie szczęśliwi ;)
Bardziej mi się podoba MF 3 takie pytanie : czy MF 2 będzie usunięte i zostanie główna grą MF ?
MF2 nie zostanie usunięte. Z czasem (gdy wejdzie wersja finalna MF3) pewnie zmieni tylko domenę na główną.
Jeśli chodzi o porównanie to moim zdaniem każda z wersji ma w sobie coś co przyciąga do gry.
Wg. mnie zarówno mf2 jak i mf3 mają swój klimat, póki co mf2 jest lepszą wersją gry ponieważ ma dalej rozciągniętą fabułę, dużo bossów,itp.
Wierze jednak że mf3 rozwinie się do tego stopnia iż będzie jeszcze bardziej popularną grą. ;]
on ma racje,
robiłem kiedyś w rpg makerze i zobaczyłem że tilesety są takie jak i w margo,jak i w mfo3 oraz 2 (np. las po którym się chodziło jak się miało zdolność chodzenia po
lesie,czy też góry).
Więc nie piszcie na żadnych forach wiadomości typu "o,ja już ich nie stać na oryginały,tylko sciągają wszystko z margonem" itp.
Mfo 2 było dosyć fajnie gdy była spora ilość graczy , walki pvp , oczekiwanie na updaty a teraz z mfo 2 zrobiło się szajs
MFO 3 no grafika midzio , system walk , bossy
To chyba jedna z lepszych gier internetowych , margonem przy tym sie chowa
A gdy dodać do tego więcej graczy po kampanii reklamowej, zapowiada się nieźle.
Myślę , że mf 2 jest ciekawa z tego względu , że już w nią gram od 2006 znałem wszystkie upy jak się zmieniała gra i oczywiście doszło do tego , że powstała mf3 również ciekawa gra, znacznie zmieniona fabuła na dobrą chodzi o walki z mini bosami i inne poboczne misje nie obiegające do fabuły mf 2 i dlatego zagłosowałem na obie wersje
Grałem w MFO2 Miałem 20lvl i mi się znudziło od4 dni gram w MFO3 I bardzo mi się podoba c;)
grałem w MF2 kilka miesięcy. grałbym dłużej ale źle rozdałem statystyki.
zagłosowałem na MF3 bo jest super! zmiana na plus to również dodanie muzyki
margorem to syf
Fajny Jest ale szkoda ze jest Energia
JA tam lobię obydwie wersję :) na mf2 grałem na ranking a na MF3 cieszę się biciem lv i poznawaniem fabuły :)
Gdy zagrałem pierwszy raz w MF 2, to olśniło mnie, w życiu nigdzie nie widziałem gry podobnej do niej. Grałem i ciągłe byłem zaskakiwany! Wyobraźnia autorów mnie zadziwiła. A co myślę na temat MF 3? Otóż to... kontynuacja genialnej fantazji autorów! Duże miasta po których można sie przemieszczać, poruszanie samo w sobie nie odejmujące energii, a co do szybkości odnawiania ruchów - to tez uważam za świetny aspekt gry, dzięki temu w porównaniu do MF 2 nikt nie jest zmuszony ślęczeć przed komputerem czekając co chwila 3 minuty, by przybliżyć sie o krok do bossa. Teraz dochodzimy do upragnionego mobka i czekamy 7 minut na odnowienia tego jednego punktu energii. Dziękuję zespołowi za udoskonalenie graficzne poprzedniej wersji gry i życzę udanego tworzenia oraz dotarcia do końca prac nad projektem. :D
Po pierwszej sesji w mfo2 bałem się wylogować bo nie wiedziałem jak się zapisuje grę ;/
Tomi - MFO3 już wyszło...Cytat:
MFO2 vs. MFO3
Wiele osób zastanawia się czy będą chętni do grania w MF2 gdy wyjdzie już MF3.
Teraz, gdy już wiecie jak gra się w MF3, możecie się wypowiedzieć na ten temat.
Zapraszam do głosowania w ankiecie.
Jesteś trochę ograniczony? On to pisał w lutym, gra wystartowała dla szerszego grona osób ostatniego marca.
Poza tym to wciąż faza beta testów, gra nie miała swojej oficjalnej premiery ;)
Mi się nie podoba mfo2 po prostu takie nudne ..
a mfo3 jest coś się dzieje ;)
to po prostu jest moje zdanie ;)
Ania ?Cytat:
Mi się nie podoba mfo2 po prostu takie nudne ..
a mfo3 jest coś się dzieje
tak, to samo ktoś powie za 7lat o v3 jak wyjdzie v4 i na v3 pustki będą (oczywiście nie wyjdzie ale taki przykład dalem)
v2 swego czasu było o wiele lepsze niż v3, nie ze względu na jakieś fajne cukierkowe grafiki czy rozbudowany system walk itp., za sam klimat się ceniło v2 ;)
Beliar to było zajebiste :] Loco też fajnie napisał ^^
MFO3. Dlaczego? O wiele lepsza grafika i komfort gry.
Ja Teraz gram w mfo3 na mfo2 rzadko wejde ale jak by mfo2 bylo jak kiedys po 20 ludzi stoi pod Folhord i czeka az z nimi zawalczysz a nie to co teraz ledwo co 5 osob jest pod urkaden To bym nadal grał
w v3 mnie denerwuje ze 4 mikstury sa czy tam 3[wiem ze to byloby za proste ale mozna zawsze trudniejszego bossa zrobic]. V3 o wiele bardziej zmusza do myślenia [ta grafika,fabuła itd.] Mi sie obie podobaja.;)
Wolisz więcej tracić na miksy? ;> 3 Miksturki to dobry pomysł.
Na wstępie witam serdecznie wszystkich forumowiczów, bo to mój pierwszy post :)
W MFO2 nie miałem okazji zagrać, w MFO3 zacząłem grać 31 grudnia 2011. Muszę powiedzieć, że pierwsze wrażenie gra robi niesamowite. Ciężko mi powiedzieć co mi tak się spodobało, ale naprawdę musiałem się mocno powstrzymywać by nie dokupić energii i jej limitu. (rozum podpowiadał, pograj z dwa tygodnie i dopiero premium kupuj) Myślałem, że w moim wieku już się w takie gry nie gra, ale przyznam się wkręciło mnie. Zapowiada się fajnie i mam nadzieję, że zostanę w grze na dłużej. W zasadzie jedynie czego się obawiam to tak zwanych dzieci neostrady i bezmózgów rodem z Tibi (dobre 7 lat temu grałem i właśnie wszechobecne chamstwo i głupota mnie do grania zniechęciły).
Pozdrawiam!
MFO 2 Rulez ! Dalej mi się podoba v2 i to bardziej niż to, ale wiadomo że v2 "wymrze" więc zacząłem sobie też grać w tą wersję choć w tamtą gram częściej :D A tak w ogóle to słaby prezent na 18-stkę mi daliście, 31 marca mam urodziny, a z tego co wiem to w tą wersję właśnie od tego dnia można było grać :D Gram sobie którymś razem na v2 patrzę zakładka, że testy do mfo 3 no to ja szczęśliwy że testuje i w ogóle więc wchodzę, po czym dobiłem 3 lvl i wyłączyłem to, tak mi się ta gra nie podobała, że dajcie spokój. ;D
Witam Wszystkich Mi Się Bardzo Podobają Obie Wersje Gier Do MF v2 Dołączyłem W 2007roku (Czyli W Kwiecie Wieku) To Daleki I Nie Pamiętne Czasy Jak W Biały Dzień Wyszedłeś Pod Miasto I Nie Było Tak Żeś Stał 2 Minuty Nie Atakowany (Teraz To Możesz Stać 24h Przy Dobrych Wiatrach) Ale Nie O Tym Mowa Zdaje Mi Się Że jedyne Wady MF v3 To Te SKRYPTY (Co Moim Zdaniem Jest Największą Wadą) Jak Jest W My Fantasy v2 Ustawisz Skrypt (Co Nie Jest Niczym Trudnym) Stajesz Przed Miastem I Walczysz Walki Nie Trwają 5Minut tylko 5Sekund. Moim Zdaniem Nie Powinno Być Walk Manualnych Z Graczami Ani Nie Powinno W nich Być Możliwości Wołania pomocy
Powinny Byś Ograniczenia Atakowania W Zależności Od Lvla Np Jak Jest W MFO v2 30lv Może Bić 28-33 I Jest Dobrze Walki Z Graczami powinny Być Tylko Automatyczne Jak Przystało Na My Fantasy Skrypty Powinny Być Dużo Łatwiejsze Ponieważ Jak Wchodzę I Mam To Ustawiać To Mnie Głowa Boli I Się Jakoś Za To Zabrać Nie Mogę xD I Powinny Być Turnieje Bo Co To Za MFO Bez Turniej-ii To Jak Euro 2012 Ze Sflaczałymi Piłkami I Bez Bramek Na Boisku xD (Może Troszkę Przesadziłem Z Tym Porównaniem Ale Taka Prawda)
Napisałem Wszystko Co Mi Siedzi W Głowie Jak Coś Było Już Poruszone To Przepraszam Gratuluje Pomysłowości Założycielowi Tematu Pozdrawiam I Życzę Miłej Gry (W Obie Wersje) Brajanek
PS: Zapomniałem Dodać Że Jeszcze W MFO v3 Brakuje Tego żeby Było Można Ustawiać Inne Skrypy Na Graczy I Inne Na Potworki Tylko Jest Tak Że Trza Mieć Tak Lub Tak Więc Ktoś Kto Ledwo Obczaja Te Skrypty Nie Będzie W Stanie Se Co Parę Minut Zmieniać Skrypty Żeby Zawalczyć Na Auto Z Resztą To Większość Graczy Nie Walczy Na Auto Przez Te Skrypty xD