Dla przykładu ktos zadal pytanie i odpowiedz byla juz po 10 godzinach. To troche tak jakby wysylac listy gołębiami zamist mailem... Nie da sie tego wprowadzic sa ku temu jakies powody??
Podgląd wydruku
Dla przykładu ktos zadal pytanie i odpowiedz byla juz po 10 godzinach. To troche tak jakby wysylac listy gołębiami zamist mailem... Nie da sie tego wprowadzic sa ku temu jakies powody??
1. najcenniejsze przedmioty niezbyt często pojawiają się na targu, więc ich ceny byłby nieznane
2. ceny bardzo mocno się zmieniają i są zależne choćby od upków czy puli złota i wprowadzania nowości czy zmian w grze
3. cena każdego przedmiotu w zależności od bonusów jest różna... a zrobić podziału dla każdego rodzaju + nie ma sensu.
Słowem - gdyby to wprowadzić nie dawałoby nawet małej informacji ile Twój przedmiot jest wart.
Już lepiej pytać kogoś na chacie w grze lub na forum
Zupełnie się z tym nie zgadzam.Cytat:
Słowem - gdyby to wprowadzić nie dawałoby nawet małej informacji ile Twój przedmiot jest wart.
W jaki sposób świeżak ma zweryfikować poprawność otrzymanej odpowiedzi? Nawet w temacie na forum odpowiedzi bardzo często odbiegają znacznie od rzeczywistości.Cytat:
Już lepiej pytać kogoś na chacie w grze lub na forum
Połączyłem tematy.
Ja myślę , że średnie ceny będą jakąś informacja dla nowych , ale one będą " utrzymywać " drogą cenę. No bo skoro tamte 2 ( pierwsze itemki , zaraz po upku ) itemki poszły za 600k to ja też go wystawię za 600k, i tak ciągle do momentu , w którym każdy będzie uważał , że ona stoi 600k i będzie mógł dać co najwyżej tylko więcej. Wolałbym , żeby to ludzie z forum ( "ile to warte " czy dział HANDEL) ustalali ceny , niż to żeby się cena utrzymywała przy samym szczycie.
raczej tak dużego wpływu to nie będzie miało na cenę, bo to i tak się ciągle zmienia w zależności od ilości towaru i chętnych na jego zakupienie
Głupoty piszesz ;)Cytat:
Ja myślę , że średnie ceny będą jakąś informacja dla nowych , ale one będą " utrzymywać " drogą cenę.
Czy w MFO2 średnie ceny powodowały, że przedmioty sprzedawały się cały czas po cenie równiej dotychczasowej cenie maksymalnej?
No , ja raczej mówiłem o świeżakach , ale raczej świeżaków na 50 lvl nie będzie ... po głębszym namyśle , średnie ceny mogą być pomocne ( ale i tak będę korzystał z forum ;P)
@Up
W sumie racja :P
Konkretnie chodzi mi o wprowadzenie takie tabeli z średnimi cenami przedmiotów jak była w v2 według mnie przydało by się .
Było, ale nie przeszło, bo ceny ciągle się zmieniają.
tak .. .wiem , że się zmieniają dlatego można zrobić jak w v2 najwyższa cenna do tego i najniższa .
Byłą by zakładka osobna na aukcjach ? i w niej brana była by pod uwagę średnia cena najniższa i najwyższa, ale oczywiście najniższa cena i najwyższa kupionego przedmiotu ?
https://forum.mfo3.pl/showthread.php...nie+ceny+targu
Zawsze możesz zapytać się o cenę w tym temacie: https://forum.mfo3.pl/showthread.php...-to-jest-warte
ale lepiej było by gdyby była średnia cena wyliczana.
Po pierwsze przedmiotów jest strasznie dużo, a średnia cena z upkiem się dynamicznie zmienia, jeśli już o czymś takim myśleć, to po zakończeniu fabuły.
Połączyłem tematy. Nawet jeśli średnie ceny się pojawią to raczej nieprędko.
Nie powinny się pojawiać.
Powinny, powinny ;)
Oj nie powinny.
@edit
Poza tym jeszcze trzeba by było rozdzielać na +1/+2/+3 (z kowalem do +5) ..
Do tego ceny mogą czasem mylić jak są średnie zawyżone/zaniżone.
Powinny :)
Tak Tak Tak koniec z naciąganiem ! ;d
Tak, zaraz się pewnie dowiem, że na targu da się jeszcze naciągać i oszukiwać ;D
Ja niestety nie wiem jak, ale z chęcią posłucham odpowiedzi jak tego dokonać?
Trzeba jeszcze pamiętać, że nie każdy bonus jest taki sam.Cytat:
Poza tym jeszcze trzeba by było rozdzielać na +1/+2/+3 (z kowalem do +5)
Ta. Można by zrobić tak jak jest w diablo 3 w domu aukcyjnym.
Są tam 2 odnośniki.
1. Średnia cena z ostatnich 10 tranzakcji
2. Średnia cena z ostatniego tygodnia