Ponawiam pytanie, Tomi jak zajrzysz to odpowiedz, dzięki.
Podgląd wydruku
Na razie temat zostawię, potem się zamknie i przeniesie.
Soad, jeśli karta dropi jako przedmiot typu Inny to zapewne masz taką samą szansę z każdego potworka x3, na pewno nie ma 120% lootu za 3 i mniej za 1. Jest tak jak przy bossach grupowych typu duchy, masz odnowienie 100% szans z każdego z nich, tutaj masz x% szans z każdego z nich.
Każdy potwór ma indywidualne prawdopodobieństwo na drop, a więc nie ma znaczenia jak bijemy. 1 potwór = 1x szansa na drop, 3 potwory = 3x szansa na drop.
Jacek zakładał się ze mną, że to będzie pierwsza propozycja odnośnie kart:)Cytat:
Napisał Czarnulka
Swietna sprawa :rolleyes: i jeszcze do tego nowa platforma do handlu. Byloby bardzo przyjemnie (i uczyniloby karty czyms bardziej wiarygodnym) gdyby kazda z nich wygladala choc troche inaczej. Rozne kolory, pikselowe wzorki - nic wielkiego. Mozna do tego zatrudnic graczy w formie jakiegos konkursu na ten przyklad.
Kto by pomyslal, ze propozycja niedotyczaca ulepszenia okladania sie piesciami i tarzania sie w blocie zostanie potraktowana tak powaznie.
Mam garść pytań odnośnie tematu.
1: Czy jest jakieś powiadomienie o zdobyciu danej karty (coś jak komunikat po zdobyciu skorupy żółwia, ewentualnie wiadomość systemowa)?
2: Czy w walce drużynowej szansę na zdobycie karty ma więcej, niż jeden gracz na raz (mówiąc prosto: czy podczas takiej walki może się zdarzyć, że wypadnie 2 i więcej kart)?
3: Czy można zdobyć x egzemplarzy jednej karty jedną postacią, bijąc potwory , czy też gra "rozpoznaje", iż gracz ma w ekwipunku daną kartę i blokuje dalszą możliwość jej wypadania?
mam ogromną nadzieje że te karty będą bardzo ale to bardzo rzadko wypadały.
Btw, 50lvl wbiłem wuacha!Cytat:
Prawdopodobieństwa ustawiłem na 1/5000 zwykłych oraz 1/200 mini-bossów/unikatowych. Wyszło 56 kart.
Proponuję aby obrazki niektórych potworków były z profilu aby lepiej wyglądały.
Aktualny wygląd:
Moja propozycja:
https://imageshack.us/scaled/landing...ybitowejfq.png
Jaka jest szansa wypadnięcia karty pędrak?
Jeśli taka jak dla zwykłych potworków to proponuje ja zwiększyć z uwagi na mała szanse walki z nim.
Ja wcześniej wspomniałem o rankingu "zbieraczy kart" :P
Teraz statystycznie :)
Aktywni: 5 760 - liczmy 5k
5k * 400 / 5k = 400 kart dziennie, jeżeli założymy że większość aktywnych graczy wykorzystuje energię na potwory, daje to nam sporo kart, ale nie wiadomo ile aktywnych graczy wykorzystuje energię.
Patrząc na liczbę raportów przez 15 dni marca jest ich prawie 3kk(wszystkich raportów), więc na podstawie walk wychodzi, że około 40 kart dziennie będzie dropionych. Ogólnie najdroższe karty będą za potwory na niskich lvl, bo tam jest stosunkowo najmniej walk.
Najmniej walk, ale graczy najwięcej.Cytat:
Ogólnie najdroższe karty będą za potwory na niskich lvl, bo tam jest stosunkowo najmniej walk.
a moze by tak nagroda dla tego kto pierwszy skompeltuje kolekcje? :P podniosłoby to wartosc kart ;)
Tak, mogłoby być jak z rydzami, artefakty dla 5 pierwszych, którzy zebrali wszystkie karty. Zdecydowanie nadałoby to grze swego rodzaju rozpęd w czasie zastoju i wprowadziłoby dodatkowy element rywalizacji.
Jeśli jest to zwykły przedmiot to nie ma powiadomienia, nie dostaje się tego w formie eventu, a jako drop.
Jeśli kiedyś wypadły 2 unikaty z jakiegoś mini-bossa to tak. Czyli prawdę mówiąc nie - tylko 1 gracz.Cytat:
2: Czy w walce drużynowej szansę na zdobycie karty ma więcej, niż jeden gracz na raz (mówiąc prosto: czy podczas takiej walki może się zdarzyć, że wypadnie 2 i więcej kart)?
W profilu w kategorii karty masz taki fajny licznik posiadanych kart danego typu, czyli powinno się dać zdobyć kilka kart, tym bardziej, że będzie można teraz zarabiać na każdym potworku.Cytat:
3: Czy można zdobyć x egzemplarzy jednej karty jedną postacią, bijąc potwory , czy też gra "rozpoznaje", iż gracz ma w ekwipunku daną kartę i blokuje dalszą możliwość jej wypadania?
Hehe, np. punkty MF.
Miałem na myśli 2 takie same unikaty :P
Czy przedmiot kolekcjonerski można stracić w walce?
Proponuję dodać tło do kart (tam gdzie obrazek).
Proponuję, by w profilu karty były w jednym rządku, by łatwiej było odczytywać. Sprawdzałem - jeżeli "odetniemy" kawałki występujące po zerach (jest sporo miejsca nadwyżki!) oraz trochę przed zerami (też nadwyżka!) powinny się łatwo zmieścić. Ewentualnie, można dodać suwaczek poziomy. Obecnie by zobaczyć ilość kart z unikalnych trzeba zjeżdżać w dół - niewygodne.
https://mfo3.pl/view/i/281 mały obrazek, słabo wygląda
Może zamiast obrazków zrobić animacje takie jakie są przy wyborze outu.
Przeczytałem cały ten temat, ale jakoś nie zauważyłem żeby ktoś zaproponował to, co mi przed chwilą przyszło do głowy.
Mianowicie można by ulepszyć te karty w ten sposób, aby karty dawały jakieś procentowe bonusy do "dropa" z potworków.
Przykład:
Karta Niebieski Ognik
Bonus(oczywiście bonus jest tylko do tego konkretnego potworka) :
+5% do otrzymywanego złota
+5% do AP
+5% do doświadczenia
Bonus mógłby być losowy. Można wprowadzić także karty bossów, na które szansa wypadnięcia była bardzo mała,
co zwiększyłoby zapał przyszłych kolekcjonerów.
pomysl dobry ava ale watpie czy to przejdzie, to by bylo zbyt piekne zeby bylo prawdziwe...
Ten pięcioprocentowy bonus nie byłby duży a mógłby być nagrodą dla cierpliwych , którzy wydropili daną kartę :)
nie róbcie z kart fabularnych syfu, ciołki.
Za często to leci bez kitu jak już na targu sprzedają, powinno lecieć raz na milion mobów jak nie rzadziej.
2x (jeszcze) rzadziej by nie zaszkodziło ;)
Własnie patrzę, że zdecydowanie za dużo leci kart zwykłych potworów. W takim tempie za miesiąc będą tysiące.
Co do innych poruszanych spraw:
-karty funkcjonują tak jak inne przedmioty jeśli chodzi o drop, handel, stratę w walce itp.
-będzie poprawka, która powiększy te najmniejsze obrazki (wodny żółw) - obrazek będzie bez marginesów
-wyszukiwanie na targu po typie "karta" jest gotowe - czeka tylko na wysłanie (+ dorobione wyszukiwanie tylko unikatów, artefaktów, kolekcjonerskich)
Nie do końca rozumiem, o które tło chodzi. Proszę o gotowy projekt graficzny:)
I tak trzeba przewijać, a 3 rzędy będą zbyt ściśnięte - mało estetyczne to będzie. Kiedyś cały profil pójdzie do przeróbki to może coś się wymyśli.
Przypominam: oprócz drobnych poprawek technicznych, w tej chwili wszelkie nowe propozycje dotyczące kart są "na kiedyś".
Tomi, nie mów że za często lecą, bo mi na 240 pkt energi poleciało tylko ze smoka mroku ;]
W dodatku jak pomagałem koledze..
A powinna ci leciec 1 na miesiąc żeby to było na prawdę kolekcjonerskie.
Artefaktu nikt nie sprzeda na targu i na pewno bd masa pytań na forum, że nie wyświetlają się graczom itemki.
A co z moimi 2 propozycjami i 1 pytaniem?
https://forum.mfo3.pl/showthread.php...211#post133211
sznsa na karty jest o wiele za duża.
ja proponuje 1/25000-noramlmy potworek
1/500-mini boss
1/250 uni potworek
i będzie ok
No bez przesady. Karty z niskolevelowych potworów będą rzadsze niż artefakty.Cytat:
ja proponuje 1/25000-noramlmy potworek
W ogóle nowi gracze mają teraz za dobrze, bo w normalnym cyklu gry mają duże szanse na karty z rzadko bitych potworów...