https://www.youtube.com/watch?v=Jea1...=youtu.be&t=9s
"Chciałbym wiedzieć wcześniej, abym mógł się pożegnać"
- - - - - - - - - -
A tu powinno być raczej "ZostałAm"
Podgląd wydruku
https://www.youtube.com/watch?v=Jea1...=youtu.be&t=9s
"Chciałbym wiedzieć wcześniej, abym mógł się pożegnać"
- - - - - - - - - -
A tu powinno być raczej "ZostałAm"
https://imgur.com/a/9WLPK
Ogólnie dostaję takie wiadomości na przemian z poprawną wersją. A takich z końcówką "aś" jest dosyć sporo.
W queście o zemście Widina (1 wpis) jako mężczyzna jest napisane "Postanowiłam odpowiedzieć na jego prośbę o pomoc."
Jest to 4 linijka.
https://gyazo.com/eaad7a25814c5abcd3ce61ab9934e22e
On ma partnera. "Członek gildii" to rodzaj męski.
Załącznik 5496
gotowy
Załącznik 5515
sam
Gdy wrócimy do Telimeny w gospodzie, bez kupna wymaganych produktów, do kontynuacji questa.Cytat:
Zapomniałeś co masz kupić?
Załącznik 5705
- - - - - - - - - -
Załącznik 5706
Raczej widoczne męskie formy czasowników.
No to pisz konkretnie, a nie jakieś "Odebrałem lek" i zadanie z Witkiem. Admini całą bazę danych i wszystkie dialogi mają przeszukać żeby to znaleźć?
Szczegóły questu: Zaginiony muzykant Witek
Cytat:
Odebrałem lek, teraz pozostało dostarczyć go Witkowi. Mam nadzieję, że zadziała.
Dodano 04.06.2015 13:48:29 , w lokalizacji Sklep Anieli i Kordiana [14:10]
Witek napił się wywaru. Po niecałej godzinie wszystkie dolegliwości minęły! W końcu może wracać do zespołu i przygotować się do występu. Koncert rozpoczyna się niebawem. Zostałem na niego oficjalnie zaproszona, więc na pewno się pojawię.
Dodano 08.06.2015 21:02:28 , w lokalizacji Devos [44:37]
Gdy dotarłem na Słoneczny Brzeg koncert właśnie startował. Mariola zaprosiła mnie na scenę, podziękowała za pomoc Witkowi, a także wręczyła pokaźną sumę złota na dalszą podroż w pogoni za Thanargiem. Sam koncert był bardzo udany, a po nim zespół zaprosił mnie jeszcze na drinka w gospodzie. To była noc pełna wrażeń!
Dodano 08.06.2015 21:04:34 , w lokalizacji Gospoda "Pod Wielką Muszlą": Piętro [8:12]
Jeśli wrócimy do niego bez koniczyny.Cytat:
Napisał Dionizy
:confused:Cytat:
Od: Mistrz gry 21.06.2017 23:33:24
Zostałaś wypisana z areny, ponieważ zdobyłaś poziom.
Przy żeńskiej postaci.Cytat:
Dostałem się do Starej Kopalni!
Udało mi się odnaleźć kilka kartek z pamiętnika twojego ojca, a także mapę z zaznaczoną drogą do skarbu oświeconych! Spójrz tylko!
lilanna podarował ci...
(przy odbieraniu prezentu od Rafika nie jest uwzględniana płeć postaci)
Tak, ale chodzi mi o to, że tutaj głównie są zgłaszane rzeczy zależne od płci głównego bohatera (można powiedzieć że od "mojej' płci), a nie reszty graczy. Z tego, co mi się zdaje, gra sprawdza płeć "moją" i daje albo dialog A, albo dialog B. W tym przypadku tak się nie da, pytanie, czy gra jest w stanie spamiętać płeć wysyłającego prezent, by odtworzyć alternatywny dialog dla tego samego gracza. Wątpię w to.
Skoro nie wiesz jak ten system działa, to się nie wymądrzaj.
Ale możliwe, że da się ustalić płeć wysyłającego, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że są te błędy z wiadomościami systemowymi (w sensie po zaatakowaniu naszej postaci w wiadomości "W czasie Twojej nieobecności stoczyłeś walkę na arenie." stoczyłeś/stoczyłaś jest zależne od płci atakującego, a nie naszej).
Potwierdziłeś to, że jak najbardziej jest to możliwe, pokazując przykład sytuacji w której płeć w wiadomości jest zależna od osoby inicjującej jej wysyłanie. Tutaj sprawdziłoby się to idealnie. I skoro ten system nie działa poprawnie, to moze trzeba użyć innego systemu, o którym wiemy że działa. Nie potrzebuję informacji o działaniu żeby się "wymądrzać" - wystarczy wykorzystać inne informacje.
@down
To chyba naprawdę nabijanie postów.
@up.
Obecne możliwości edytora zdarzeń nie pozwalają na ustalenie płci innego gracza niż "nasz". Jest to jednak funkcja, którą można dodać.
Postać żeńska.Cytat:
Dostałem się do Starej Kopalni!
Udało mi się odnaleźć kilka kartek z pamiętnika twojego ojca, a także mapę z zaznaczoną drogą do skarbu oświeconych! Spójrz tylko!
Cytat:
Będziesz musiał iść sam, ja zostanę pilnować statku.
Podejdź tutaj i użyj tej dźwigni, a wszystko stanie się jasne :)
Załącznik 8009
Urkaden → Stara Pracownia → Czeladnik Mariusz
Załącznik 8069
Zyskałeś zamiast zyskałaś.
W sumie to samo jest z leczeniem w fontannie. Perły czy tym podobne pewnie też.
Załącznik 8272
wziąłaś?
- - - - - - - - - -
↑ ze wszystkimi czterema rzeczami jest taki komunikat
Załącznik 8293
raz, że stoczyłem, raz, że stoczyłam
Załącznik 8601
Nic dodać, nic ująć. Po prostu
(Dla tych co nie kumają, chodzi o to, że "stoczyłAŚ". nie ma żadnego stoczyłaś/eś)
Eh... serio teraz zauważyułem, że post powyżej mówi o tym samym.
Łowca świetlików w Jaskini Świetlików mówi "Do tej pory złapałas: X świetlików.".
Powinno być "łaś".
https://mfo3.pl/r/bd82a34d7
Pierwszy ruch gracza: Tonks zrezygnował z kolejki.
No końcówki są poprawne
Zack przed swoją walką: Nie sądziłem, że oboje dotrwamy do finału :)
Wszystko spoko, ale ten dialog wystąpił na męskiej postaci
Powinno być:
postać męska - obaj
postać żeńska - oboje