True story :'(
Podgląd wydruku
Ja tam jak mam to czasami cos skrobne, ale zadziwia mnie fakt, ze czesto gracze, ktorzy sami potrafia ulozyc staty chca gotowca. W przypadku stat pod fabule (konkretnego bossa) czy prosby nowego gracza to rozumiem, ale czasami... Co tu gadac ;/
Gracz który bierze gotowca i tak jest w plecy, złożenie dobrych stat nie jest problemem, ale do tego musi dojść jeszcze sprzęt i dobra taktyka walki.
Mnie to nie przeszkadza specjalnie, jak ktos chce płacic niech płaci, dobry ranker i tak nie sprzeda swojej strategii rozkładania stat i będzie lepszy od kupowacza, zwłaszcza że te się ciągle zmieniaja i sa udoskonalane przez dobrych graczy, więc trzeba samemu kombinować i ustawiać sie z levelu na level.
Nie ma stat niepokonanych w żadnej wersji na każdego mozna się dobrze złozyć jak się ma sprzęt na poziom a tutaj sprzętu jest spory wybór.
pozdrawiam
Mfo zeszło na złe tory, ale cóż... Wizja gry wg adminów różni się od oczekiwań graczy i nic z tym nie zrobimy
Tu opisałem to, co może szczątkowo dać klimat pvp w grze: https://forum.mfo3.pl/showthread.php...3667#post33667
No więc trzeba na wstępnie powiedzieć, że są to oczekiwania "połowy" graczy.
Proponujemy coś w tym kierunku - wyzwania, które mają po pierwsze chronić graczy będących łatwym celem (fabułowcy) a nie chronić graczy którzy są równorzędni w PvP.Wyzwania można właśnie tak ukierunkować - jak masz wyzwanie to na mapkach z bójkami (albo i na tych z pojedynkami) nie możesz wezwać SOS. Wyzwania wysyłają sobie osoby o zbliżonych rankinach i poziomach itp. Wtedy taka walka ma sens.
Niemniej jednak w temacie o wyzwaniach wyszło na to ze jest dobrze jak jest i nie chcecie zmian, nikt też nie dał tam żadnej kontr-propozycji - to ja już się gubię w tych oczekiwaniach ;].
Można też zmodyfikować zasady na poszczególnych mapkach - np.osoby ze zbliżonym rankingiem (i lv) nie mogą wzywać SOS itp - ale to jest o wiele dalej idące niż wyzwania przed którymi są opory. To jest np. bardzo proste do wprowadzenia - tylko zastanówcie się 2x czy tego na pewno chcecie.
Wpadłem na mój pomysł przed chwilą, więc to dlatego :P W każdym razie uważam, że bardzo sprawiedliwym rozwiązaniem byłoby wprowadzenie systemu opisanego przeze mnie. Tego, który atakuje kogoś z niższym można ukarać, a tego, który jest równorzędny lub lepszy pokonać w uczciwej walce.
elita w pvp się raczej nie zgodzi ponieważ każdy będzie się bał o swoje kochane punkciki a reszta społeczności MF będzie na tak :)
Ja bylem za systemem wyzwan (byle dopracowac) :)
Tylko to nie może się opierać wyłącznie na róznicy lv - musi być brany pod uwagę ranking, aby nie nękać fabułowców.
Dlatego też możliwe jest poniższe rozwiązanie (lub jego pochodne):
Wyzwania macie tylko od kilku osób (i wiecie o tym) - tutaj wszyscy w zasięgu rankingu/lv mogą atakować, nie można się przygotować itp.Cytat:
Można też zmodyfikować zasady na poszczególnych mapkach - np.osoby ze zbliżonym rankingiem (i lv) nie mogą wzywać SOS itp - ale to jest o wiele dalej idące niż wyzwania przed którymi są opory. To jest np. bardzo proste do wprowadzenia - tylko zastanówcie się 2x czy tego na pewno chcecie.
Można to też zrobić w formie wyzwań - tylko takich uproszczonych - jeśli jest wyzwanie miedzy graczami to obowiązują te nowe zasady na mapkach z bójkami.
Nie jestem Elitą PvP, ale też nie jestem za takim pomysłem.
Wolę wyzwania. Gdy mamy wyzwanie, można oczywiście zmienić sobie EQ na danego przeciwnika - maga/woja.
Ale jak patrzę, to wszyscy wolą atakować tych, którzy na walkę nie są przygotowani. Dlaczego mnie to nie dziwi?
Jeśli problem jest z tym, że wyzwania tylko w przedziale rank, to można też wprowadzić wyzwania bez rankingowe. I problem rozwiązany.
Ale większe szanse zawsze daje atak na graczu nieprzygotowanym:rolleyes:
I to właśnie będą umożliwiać wyzwania. Z tą różnicą, że dobrzy gracze będą musieli walczyć między sobą, a nie ciachać osoby niezainteresowane PvP.Cytat:
Tego, który atakuje kogoś z niższym można ukarać, a tego, który jest równorzędny lub lepszy pokonać w uczciwej walce.
Jakoś w MFO2 nie było fabułowców, a expiło się późnym wieczorem lub o poranku, żeby nie zostać złapanym, albo uciekanie, kolejna rzecz, którą dobrze wspominam, tamta wersja miała smaczek, nie spodziewałeś się tego, co może się stać :)
Ze co, prosze? :OCytat:
Napisał Levusek