-
Pisałem o hazardzie, chyba nawe oddzielny temat gdzies w tym dziale zrobiłem ;]
kurs by był podobnie obliczany jak w prawdziwych zakładach, na zasadzie im ktoś ma mniej ranq bym większa kasa za jego wygraną (bardziej chodzi tu o różnice ranq między graczami, kto obstawiał zakłady np. sportowe wie o co chodzi)
-
Areny nie widać!
Musi ona być postawiona w centralnej częsci miasta.
Po za tym bez dodatkowych bonusów się nie obędzie ,bo mało jest ludzi ,którzy lubią walczyć z Niewiadomokim.
-
jak dla mnie powinno być tak że idziesz na arenę dobiera ci przeciwnika i masz 15-20 sec na zmiane eq bo ci pokazuje czy to mag czy woj ;d na małych lvl tego nie widać ale na 50 już będzie że jak ktoś będzie miał ciut większy atak i będzie się hybrydą do hity będą spore ;p
-
wystarczy stworzyc kilka profilow z najrozniejszymi zestawami eq, i przed walka po prostu przelaczac profil. to trwa doslownie 2 sekundy :)
-
tak ale trzeba wiedzieć czy się walczy z magiem czy z wojem :d
-
Hmm a może dodać coś takiego, że na arenie można się zapisać i walczyć nawet będąc online.
Zaznaczamy interesujące nas lvl, pvp, profesje i
logujemy na arenie.
Potem gdy ktoś chce nas zaatakować to tylko wyszukuje nas na arenie i rozpoczyna się walka auto/manualna (w zależności od ustawień).
Co o tym sądzicie?
W ten sposób zawsze było by z kim walczyć.
Ja sam z chęcią zostawiałbym postać na arenie np na noc, albo przed pójściem na uczelnie.
-
a arenie powinna być zachęta tupu wygrasz 3, 5,10,15 pod rząd to dostaniesz jakiś bonus , oczywiście działa tylko na równym poziomie , walczymy o wszystko z jedna osobą limit 3 na tydzień
-
Moglibyśmy przesunąć Arenę Walk gdziekolwiek. Bo mało osób skorzystało z tym. Ale po premierze to już bedzię spokojnie odpalać na Arenę Walk. Co z postem Amuran-W1 zgadzam się z tym .
-
mam pomysl jak ozywic arene walk. Nagroda za wygranie ilus tam walk z rzedu, lub nagroda za pokonanie przeciwnika na wyzszym lvlu, lub jakiekolwiek dodatkowe profity za wieksze ilosci. Np osobny ranking 'arenowy' ;p mistrz areny dostanie stroj karateki, albo mistrza jedi xd cokolwiek
-
a może AP za walki na arenie które by wyglądało tak:
pierwsza wygrana walka x AP
druga z rzędu wygrana walka xAP + xAP
x to AP jakie dostajemy za gracza, w zależności od lvl powinno być ono inne...
czyli za np. 3 walkę wygraną z rzedu dostaniemy ok 3x tyle co za pierwszą, po trzeciej wygranej z rzędu mamy łącznie 6x AP więcej niz jakby walczyć raz tylko
edit: można dodać że ap otrzymujemy po wycofaniu się z areny, jesli przegramy jakąś walkę to tracimy wygrane AP ;]