Cytat:
Napisał
Amfitrion
czy tylko ja sądzę, że pisane słowo "Rdzeń" wygląda nieco dziwnie ... albo to po prostu moje urojenia ;)
Chyba każdy tak ma. Nie mogę znaleźć jak nazywa się takie zjawisko, ale masz parę wypowiedzi:
Dziwne zjawiska zachodzące w ludzkim umyśle.
Cytat:
Ja przy deklinacji często zaczynałem wątpić, czy takie słowa istnieją.
Cytat:
Ja tak mam za każdym razem jak dyskutujemy nad niuansami jakiegoś słowa, poprawnością czy odmianą. Po chwili to już tylko bezsensowny zlepek dźwięków.
Cytat:
dokładnie tak ;) kiedy myślę nad jakimś słowem i często je widzę w myślach to później wydaje mi się takim właśnie dziwnym, bezsensownym zlepkiem liter, że tym zlepkiem liter nazywam jakąś rzecz i dziwi mnie to, że w gruncie rzeczy to słowo brzmi idiotycznie
Cytat:
Ja ze wszystkich tutaj opisanych zjawisk to mam najczęściej, prawie codziennie coś takiego mi się zdarza... Spróbujcie zapisać to samo słowo wielokrotnie, i będziecie wiedzieć o co chodzi. Nie mam pojęcia dlaczego, ale najlepiej działa ze słowami ze spółgłoskami typu "d", "r" itp.
Cytat:
nie musicie pisać danego słowa, wystarczy je powtarzać w myślach
Cytat:
Dobrze gadasz! Bardzo często mi się to zdarza.
Ta Twoja teza ze spółgłoskami "d" i "r" jest bardzo prawdopodobna. Ostatnio byłem bardzo zaintrygowany idiotycznym brzmieniem słów "dezodorant" i "żyrandol". Zastanówcie się nad nimi :)
Cytat:
Kiedyś w jakimś celu(nie pamiętam po co...) powtarzałam sobie słowo 'klucz' i po chwili pobiegłam zapytać mamę co znaczy klucz,bo zapomniałam,a ona popatrzyła na mnie jak na d$#%$a... :(