Moim zdanie handel mf bezpośrednio między graczami powinien być korzystniejszy dla obu stron (graczy), natomiast aukcje bardziej na upartego (większa prowizja lub tak jak benerit napisał wyciąganie prowizji od razu).
Podgląd wydruku
Moim zdanie handel mf bezpośrednio między graczami powinien być korzystniejszy dla obu stron (graczy), natomiast aukcje bardziej na upartego (większa prowizja lub tak jak benerit napisał wyciąganie prowizji od razu).
Moim zdaniem dobrze jest jak jest, nie ma sensu wprowadzać mf na targ.
Rozważamy tą propozycję. Dalsze głosy na tak/nie mile widziane.
Jestem na tak, przyda się.
Pewnie, że tak.
ja jestem na NIE, ponieważ wystarczy sam handel miedzy postaciami, a jak to zostanie wprowadzone to po prostu będzie za łatwo znaleźć i kupić te MF ;)
P.S
100 post hehe;P
Przy prowizji 20% mogłyby wejść ;]
Oczywiście, to by niemalże zlikwidowało handel MFami ;D
TO chyba o to chodzi ? Skoro już jest możliwość legalnego handlowania MF-ami, to po co ma to być utrudniane ? Ja wiem, że to zwiększy cenę MF co niejednemu nie pasuje, no ale :) Jedni stracą, drudzy zyskają.
Imo plusy :
- Ci, co wysyłają sprzedają MF-y, będą ich sprzedawać teoretycznie więcej, bo powiedzmy nie zawsze ma x czasu, żeby siedzieć i spamować na handlu. Tak to po prostu wystawi na targ.
- Na pewno ogólna liczba kupowanych sms-ów nie spadnie, niby więcej MF-ów będzie w grze, jednak prowizja pochłonie część, a do tego dochodzi ludzki konsumpcjonizm, jak już ktoś będzie miał te MF-y na koncie, to raczej mu za długo nie poleżą bo sam widok kusi :D Wiem po sobie, nigdy nie miałem MF dłużej niż dzień, no chyba że kupiłem je w konkretnym celu który musiał poczekać.
- Więcej złota przejdzie przez targ bo cena MF na pewno wzrośnie, większe prowizje, więcej złota będzie lecieć z mobów.
Na nie, handel MF'ami powinni jeszcze zabronić.
Kiedyś jak tego nie było, żyło się lepiej ;]
Na tak.
jeśli sprzedawca mógłby opcjonalnie umożliwić zakup swojego towaru za mfy, najlepiej z możliwością mieszania MFów ze złotem, przy samodzielnie określonej wartości mf to chyba nie byłoby nic w tym złego ?
Cena MF wzrośnie? Jakim cudem? ;o
cena MF nie wzrośnie za dużo jeśli prowizja będzie rosła wraz ze wzrostem ceny jednego MF, to będzie najłatwiejszy sposób na wyssanie sporej ilości złota z rynku, przy warunku, że MF jest towarem, a nie walutą, którą można płacić za gemy, miksy i eq.
Można wycofać i wprowadzić autoban za doładowania z wielu numerów telefonu ;>Cytat:
Na nie, handel MF'ami powinni jeszcze zabronić.
Kiedyś jak tego nie było, żyło się lepiej ;]