Bug który opisałem wyżej naprawiony został dosłownie na jeden dzień xD nawet nie skomentuje, drugiego już wrócił więc można by to no nie wiem naprawić na stałe czy nie mam co liczyć ?:rolleyes:
Podgląd wydruku
Bug który opisałem wyżej naprawiony został dosłownie na jeden dzień xD nawet nie skomentuje, drugiego już wrócił więc można by to no nie wiem naprawić na stałe czy nie mam co liczyć ?:rolleyes:
https://imgur.com/a/rpLbr5G
wszystko do tego miejsca poprawione 27/05
Załącznik 22146
Pole [54,50] jest zablokowane
- - - - - - - - - -
Załącznik 22151
Czy skrzynka depozytowa w Kurthus jest specjalnie przyciemniona (jakoby od kurzu/pyłu/piasku) czy to błąd?
- - - - - - - - - -
Załącznik 22152 Gawial coś mi się zbugował, siedzę w nim a nie ma walki i wygląda jakby utknął pole [22,17]
poprawione
Załącznik 22155
Kokosowe wybrzeże, zły kafelek.
poprawione
utknąłem pod mostem w lokacji uroczysko 17,79 występuje również bład ktory umożliwia wejście pod most
Poprawione
Załącznik 22171
skrzynka ma ikonke klucza
Błąd związany z mapą w Scythe nie wiem czy tylko ja tak mam ale panuje u mnie wieczna noc poza tym dodano nowy qest do dziennika a jak otwieram dziennik to niema nic nowego może ktoś wie jak to naprawić z góry dziękuję
Ogólnikowe pytanie:
Czy zgłaszać wszystkie problemy na mapach Nordii w postaci krzywych strzałek, pól na które można kliknąć myszką by poszła na nie postać pomimo, że są pod strzałką, czy inne "ukryte" pola, na które nie powinno się wchodzić (wszystko to kwestie estetyczne)?
pole [28,35] w Kurthus chcąc iść na platformę z portalem etc. postać wybiera drogę na około (w lewo zamiast w prawo)
W Zgniłym Lasku w bardzo konkretnym miejscu da się wejść na bagno otaczające Malboro.
https://i.imgur.com/7ggEHxh.png
Po coś sie chyba dostało te buty od wiedźmy
;/
Załącznik 22311
Gumofilce działają nawet na Arkadii :P
Groty Moqawi*
Załącznik 22313
Mapa: Uroczysko
Dlaczego po kratkach 4,78 i 5,78 da się chodzić? Chyba że tak powinno być?
Załącznik 22395
Jeśli stojąc w tym miejscu użyjemy opcji chodu myszką niebezpośrednio na pole na ukos od tego, na którym stoję, to postać w nieskończoność będzie wchodzić do Ukrytej Komnaty.
W Przegniłej Równinie, kiedy wychodzimy z zachodu na główną mapkę, to nasza postać jest pozbawia efektu chodzenia w bagnie i zamiast tego chodzimy "po wodzie".
Załącznik 22398
- - - - - - - - - -
Może nie błąd, ale upierdliwość:
Załącznik 22399
Czemu ten krzaczek pode mną nie pozwala mi przejść i muszę iść na około? No zabierzcie te chwasty! Albo ten obok, no dajcie człowiekowi przejść.
Załącznik 22419
Te deski powinny tutaj być? Jeśli dobrze pamiętam to była tutaj łódka.
Załącznik 22446
Dzban powinien być widoczny nad modelem postaci, nie pod nim
Warsztat Czarnoksiężnika, złoty pył jest a pokazuje jako srebrny niby wizualne ale drażni, plus czasami nogi mi ucina po tp :D
Załącznik 22522
Niewidzialna kolizja na tile'u po lewej stronie od mojej postaci.
Załącznik 22528
Tu chyba nie powinienem móc stanąć.
Załącznik 22538
Widoczność zdarzenia na [0,0]
FIXED
https://i.imgur.com/1ilpImw.png
Przy próbie przejścia myszką z tego pola do Doliny Enny, postać idzie przez Las.
Podobnie jest z Eternią, przechodzi przez las do górnego wejścia
Załącznik 22542
Zgaduję, że ten brązowy obiekt, pod którym stoi moja postać to szafa. Błąd polega na tym, że pod innymi tego typu obiektami na mapce nie mogę chodzić, no a pod tym konkretnym tak.
Bo to jest wysoko wisząca szafka.
Kopalnia Devos: Magazyn
po wejściu do niej triggeruje worka, mimo ogarnięcia questu itd. itp.
Po wejściu na mapę jest info że mamy odnaleźć worek z gemami do questa, mimo że quest jest skończony - jeśli nawet jest to w questach dziennych, to powinno się to uaktywniać dopiero po wzięciu questa.
Proponuję albo to poprawić, albo zamknąć mapkę na zasadzie "magazyn zamknięty, deratyzacja blablabla whatever"
Jakiego worka?
- - - - - - - - - -
Patrząc na słowo "triggeruje" chodzi o strażników? Jakby nie działali to zadanie dzienne nr. 28 "Odwiedź latarnika" byłoby za proste
W przeklętej jaskinii spadając w dziurę, 3 razy zdarzyło mi się, że postać spadła dwa pola za nisko - cała mapa była przesunięta o 2 pola w dół:
https://i.imgur.com/fpPpPTh.png
Wciąż dało się chodzić, kolizje zgadzały się, nawet skrzynka się otwierała (pokazując moją postać 2 pola niżej), nie zgadzało się to co widziałem. F5 rozwiązuje problem.
- - - - - - - - - -
Błąd utrzymuje się nawet po zmianie mapy: (i jest czysto wizualny)
Screeny
Załącznik 23277
da sie tu wejść