to specjalny wzór, z tego co pamiętam, wygląda on tak: BONUS/BAZA*3
Podgląd wydruku
Wszystko zależy od liczby obrażeń danej broni. W przypadku miecza i włóczni wygląda to tak, że 1pkt dla miecza to 0,13 (plusa) natomiast dla włóczni (0,11) czyli maksymalny bonus we włóczni pajęczej to 34pkt obrażeń natomiast w astralnym mieczu to 31pkt.
No, BAZA we wzorze jest zależna od broni i widoczna w jej egzemplarzu bez bonusów
Baza jest tak, jak obrażenia miecza na danym lvlu.
Zwracałem na to kiedyś uwagę przy balansie broni.
Szczególnie te 0.5% rozbicie miecz - włócznia. Topór jest w miarę ok, bo nie jest to na dużą skalę, zaś tamte rozciągają się na całą grę na każdym przedziale lv.
Tutaj jakby iść dalej - miecz/topór jest o 2% z bazowych stat silniejszy od włóczni/buławy
Dlaczego Solankowe źródła jest mapą, która nie zezwala na bójki?
Może być to spowodowane łamigłówką, która się tam znajduje?
Istnieje w grze itemek +9? Jeśli tak to można linka?
https://mfo3.pl/view/ga/2437895
https://mfo3.pl/view/ga/3989459 - 100% zużycia
zrobione przed zmianą kowala
A jest +10 ? :confused::p
To jest tez powod dla ktoregk celnosc w wlocznia/bula jest najmocniejsza. Moc bonusu dochodzi tam do 8%
Baza obrażeń na konkretne poziomy
Co z tymi turniejami planowanymi przez mopa ? ( chodzi mi o to głosowanie na sędziów )
Nie ma takiej specjalnej bazy? :/
Myślałem, że jest jakaś specjalna baza i kilka potworów mają inaczej liczony exp, gold i ap, bo są trudniejsze i wymagają odpowiedniego przygotowania (osa, szkielet i wampir). Reszta mają normalny exp.
Jakie eq dla maga opłaca się założyć przeciwko Strażnikowi Wyspy??? (oprócz różdżki)
Czy jakbym respił gezmota wudza bandytuw w chwili gdy mam zrespionego przez respawn o północy i zrespionego przez bicie mobów (czyli po ubiciu będzie od razu kolejny)... to czy jakbym zabił kolejne 150 bandytów przed pokonaniem ich, miałbym nadal 2 gezmoty czy 3?
Już się przekonałem, to spytam tak:
Co mocniej bije: mp atak na full mp czy gniewny atak na low hp? (20%)
MP atak bije zawsze tyle samo, pobiera 20% MP i bije 20% więcej, jak nie masz many to bije tyle co zwykły atak. Gniewny atak ma maksymalny bonus 30%, ale nie wiem czy przy 20% HP jest już maksymalny bonus. Obstawiam, że w opisanej przez ciebie sytuacji więcej uderzy gniewny atak.
Trzykrotność bonusu obrażeń dzielona przez bazę i mnożysz razy 100%.
Przykład: astralny miecz z 602 obrażeń
8*3/594 * 100% = 4,(04)% bonusu
Max. obrażeń miecza na +3 to 625
kiedy będzie event halloween w grze ?
Od razu uprzedzam, że event świąteczny będzie w Boże Narodzenie, sylwestrowy w Sylwestra, walentynkowy w Walentynki, a wielkanocny na Wielkanoc.