No, wreszcie coś dla emo :D
Podgląd wydruku
ciąć sobie HP
A może rozdanie many lub coś w tym stylu.
Że rzucający poświęca 50% aktualnej many i każdy dostaje tyle ile poświęcil
Moja propozycja to:
Przeszywający Atak - ignoruje osłonę i osłonę magiczną, limit użyć 1,2,3 w zależności od gwiazdki, sugerowany lvl 35,40,45, koszt MP 33,36,40.
Przeszywający Pocisk - ignoruje osłonę i osłonę magiczną, limit użyć 1,2,3 w zależności od gwiazdki, sugerowany lvl 35,40,45 (atak bez atrybutu), koszt MP 33,36,40.
Nie jestem pewien co do kosztu MP, ale coś trzeba było zasugerować :P
Co wy na to ? :)
Może być
Nowy status:
Tropikalna Gorączka; postać z tym statusem w pierwszej turze postać traci 1% hp, w drugiej 2%, w trzeciej 4%, w czwartej 8%, w piątej 16% itd, aż do śmierci lub wyleczenia. Taka inna forma zatrucia.
Mam taki prosty pomysł na zdolność a mianowicie:
Mega kuracja - zdejmuje statusy Zatrucie, Klątwa, Ślepota, Uśpienie i Zombie wszystkim sojusznikom
ilość użyć oraz inne proszę powiedzieć bo nie chce mi się wymyślać
Trzęsienie ziemi - nadaje przeciwnikom statusy Spowolnienie, Pomylenie, Oślepienie na 4 tury oraz zabiera 50% HP
Mega kuracje jeszcze może być.
Trzęsienie Ziemi jak by każdy parametr osłabić o 50% to by mogło być ;)
Bez obrony ktoś nie zada Ci obrażen o ile się nie myle.(bo nie dzieli się przez 0)
Ale wydaje mi się ,że chodziło tu o bariery magiczne i fizyczne.
Ostatnio wymyśliłam to:
Kontratak- Nadaje status kontratak na 6 tur
(Status kontratak pozwala jak sama nazwa mówi na kontratakowanie czyli gdy ktoś cię zaatakuje ty w tym samym czasie go atakujesz)
Co wy na to???
hm, to coś jak mega przyspieszenie, bo atak przy turze przeciwnika i Twojej, przyspieszenie na pewno będzie
Sprint ( użycia: 1 ) 60 MP
Nadaje statusy Refleks i Przyspieszenie na 3 tury
Pusty cios ( użycia: 5,10,15 ) 1 MP
Jeśli broń ma jakąś zdolność, atakuje bez niej. Za to cios jest mocniejszy o 5%.
HP Atak ( użycia: 1,2,3 ) 0 MP
Zadaje 20% mocniejszy cios, używający traci 20% max HP.
Napełnienie ( 1 użycie ) koszt: całe max MP
Dodaje całe HP, szansa trafienia 75%
Podwójne zatrucie ( użycia: 1,2 ) 60 MP
Nadaje statusy: zombie, regeneracja, zatrucie na 3 tury.
Potrójny drenaż ( użycia: 1,2 ) 74-82 MP
Zabiera wrogowi 30% hp, 50% mp, jeden pozytywny status i dodaje używającemu. Nie działa na bossy.
Poczwórny drenaż ( użycia: 1 ) 90 MP
Zabiera wrogowi 30% hp, 50% mp, dwa pozytywne statusy i dodaje używającemu. Nie działa na bossy.
Mega drenaż ( użycia: 1 ) 50 MP
Zabiera wszystkim wrogom 30% hp i dodaje używającemu. Bossom zabiera 5% hp.
Odczekanie ( użycia: 1 ) 30 MP
Nadaje używającemu status skamienienie - jest to przeczekanie, które można zawsze przerwać.
podoba mi się podwójne zatrucie. to chyba będzie jak z czachą że jak ona widzi że ktoś ma niewyleczony status zombie to używa na tą osobę miksture regeneracji, a potem można użyć wody święconej i masz darmową regeneracje :D.
Nakładasz przy dublu, potem bijesz miksturką i przeciwnik nie ma szans. Za mocne.