Czy jest możliwość zostania nowicjuszem?
Załącznik 4941
Podgląd wydruku
Czy jest możliwość zostania nowicjuszem?
Załącznik 4941
Nie, chyba że nigdy nie wejdziesz do domu Mistrza Solidusa, wtedy można.
Nie da sie nie wejść :(
Dlatego nie da się grać bez profesji.
Jedyna postać, o której wiem że ma profesję Nowicjusz i rozpoczęła fabułę to Smuggler.
Mam pytanie, czy jak kupię bonus 200% exp na 400 potworków to podwójne będą schodziły jako 2 potworki czy jako 1? xD
Bo to jest/był admin, więc co się dziwić. Tak jak ktoś z 8 lvlem był w lohah Urkaden, a okazało się, że to Tomi.
Mam kilka dodatkowych pytań odnośnie tego berserka, a mianowicie:
1. czy normalne ataki berserka zużywają manę? Jeżeli tak, to ile? Zauważyłem, że co chwile doładowuje sobie manę, a nie używa żadnej zdolności;
2. kiedy berserk reaguje na regenerację normalizacją? Podczas dzisiejszej walki zdjął mi regenerację normą (link do walki: https://mfo3.pl/r/bc7923d1d tura 40). Dopiero później dał sobie regenerację;
3. czy berserk zawsze musi używać trujących ataków, jak moje HP jest nieco powyżej 1000? Jeszcze ani razu nie dostałem trującego ataku jak miałem pełne HP i mogłem spokojnie to przeżyć. Podczas w/w walki przez 90 tur się powstrzymał z trującymi ataki, aż w końcu skończyły mi się poty 2 i 3.
Jak oglądam raporty i ktoś ma paraliż/czek to piszą, że runa. Coś by się stało, gdyby się walnęło kamieniem?
Dokladnie to samo, może to kwestia wygody, że tak piszą, w końcu słowo 'runa' jest krótsze od 'kamień'.
Kamyki są rzadsze od run
Czy jeśli expię na pierku specjalisty i kupię AP +300% to łącznie będę miał +500% AP czy to się nie łączy?
Gdzie znajduje się Marek aby aktywować quest Bandyckie Memento? Pamiętam że zrobiłem na jednej postaci ale na drugiej nie mogłem znaleźć Marka pomimo zakończonego questu z kryształem. Ja sądzę że znajdował się przy wejściu do Części Mieszkalnej na ławce, ale go tam nie ma.
Najpierw idź do niego do domu, w części mieszkalnej, potem tam na ławkę w zwykłej części Eternii.
Dobra, poszedłem do Tytusa i problem rozwiązany.
Bawiłem się w skrypty proste, żeby na ptaków gromów leczyła się w odpowiednim czasie. Teraz wszystkocofłem jak było, ale moja postac po skonczeniu many walczy wrecz. O co kaman?
Już mi pomogli.
Kiedy można spodziewać się darmowego resetu? Na święta, czy wcześniej?
Dawno nie grałem i stwierdziłem, że czas przestać marnować energię i porobić choć coś, co wymaga mało czasu, ale daje nieco kasy. Chwilowo zastanawiam się nad kopaniem. Tylko gdzie będzie bardziej opłacalnie? W Devos zabrać się za minerały czy pokopać w starej kopalni?
Mam sobie postać, póki co ma ona 8 poziom. Chciałbym, żeby ona była hiterem. Czy poniższe staty będą ok czy coś pozmieniać?
HP: 45
MP: 20
Atk: 65
Def: 30
Defmag: 30
Luck: 30
Speed: 40
Ewentulanie czym w eq by je nadrobić, gdybym takie miał.
na co ci defów tyle
no
Mam 15 level, jestem hiterem i mam tak:
Załącznik 4943
Tu akurat mam profil na expienie. Nawet nieźle mi idzie w pvp, prawie każdy jest na 2 strzały :D Trzeba dobrać atrybuty, dać dużo ataku, gemy atak i trudno nie będzie.
HP: 45
MP: 20
Atk: 80
Def: 20
Defmag: 20
Luck: 35
Speed: 40
Mogą być takie? Póki co mam wolną rękę. Chodzi mi o staty na 20 lvl, potem myślę, że dam radę rozplanować wszystko. W sensie kiedy co, by wyrównać ze statami na 65 lvl.
- - - - - - - - - -
Plus na 65
HP: 125
MP: 43
Atk: 200
Defy: 60
Luck: 80
Speed: 142
Lucka ile się da. Trochę krytów i uników przeciwko wojowi, a przeciwko magowi - dużo krytów i unikanie negatywnych statusów oraz innych zdolności. Dawaj tyle ile ataku i bądź drugim ja. ;)
Buława.
Luck kosztem speeda do 100? Więcej?
Nie wiem jak chcesz grać w sumie. Jeżeli chcesz mieć tylko atak, no i luck taki, żeby trafiać ciągle, to speeda bym dał 60 czy ile tam do limitu (zeby sie atak nie zawieszal) Tymi 60 punktami ulepszyłbym szczęście o 20 punktów, atak o 40 (o ile by się nie zawiesiło). Jeżeli chcesz mieć speed jako taki, to tak jak mówisz: 20 ze speeda i w lucka, reszta zostaje.