Małe propozycje:
Różdżka Arktosa - w sumie parę wariantów:
a) Zmiana capa dmg z 0-18% do 0-30%
Obrona przed tą rózgą może być dość nieintuicyjna, ze względu na dość dynamiczne skoki dmg.
b) "Zadaje 2% bonusowego dmg, za każde 10 brakującego MP poniżej 60%. Max 30%
Oparcie się na wartości statycznej pozwala na większe różnice w skuteczności zdolności pasywnej w zależności od brakującego MP. (Wysokie max_mp zmniejszało przyrost obrażeń)
https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing
Ogólnie w wypadku tej różdżki - próg 50% jest morderstwem(trzeba dawać gigantyczne przyrosty dmg, by była opłacalna), proponuję próg 60% max_mp na trigger bonusu.
Co do tej Różdżki wolę się nie wypowiadać bo w 90% przypadków jedynie tą broń widzę .
Wilcza różdżka -
a) Zdjęcie capa z obrażeń(niech się dzieje wola nieba) + 8% za status, blok na bossy 20%.
b) Ha! Nie ma opcji drugiej
Propozycja fajna tylko zastanawiam się nad całkowitą zmianą tej pasywki, przy wyjściu Nordi ta różdżka była najsłabszą możliwą bronią dla maga na 80, po kilku zmianach nadal nie jest jakaś wybitnie dobra.
Berło Udręki - Jeśli rzucający zaklęcie posiada już status Skupienie przywraca
40 MP.
Zwiększyć wydobycie uranu, musimy mieć więcej głowic jądrowych
Ta ilość many kusi, ale dokładny problem opisał Pirrat powtarzał jego słów nie będę.
Laska Zorzy - 1,2% za zaklęcie
Dużo to chyba nie zmieni ? Moc tej Różdżki czuć dopiero po co najmniej 10 atakach, lepiej było by zrobić już 1,5 % chociaż nie wiem czy nie będzie to lekką przesadą.
Różdżka Zorzy - 35% zadanych
Nie lepiej było by zmniejszenie zadanych do 20% ale aktywacja pasywki co 3 zaklęcie ?
Różdżka Fortuny - Zmiana skalowania z przewagi 2% -> 1% do 1,67% -> 1%. Max bonus dla przewagi ok. 58% lucka.
Dla mnie ta Różdżka powinna zostać zmieniona na coś podobnego do czarciej z Devos, bo szczególnie dużo jej nie widzę o ile widzę w ogóle.
Różdżka czystości - próg bonusu 55%
Na KG przy specjalnym trybie ,,Dary Devos,, jest taka oto Różdżka : https://mfo3.pl/view/a/690
Może lepszym pomysłem będzie zrobienie pasywki takiej samej jak wyżej wymieniona Różdżka? Oczywiście ze statystykami na 73lv , jak i zmniejszoną pasywką ( 40-45% HP ),choć nadal nie wiem czy nie będzie to za mocne patrząc na to że jeżeli dobrze pamiętam Laska Determinacji w KG podczas Devos była bardzo mocna.
Kryształowy Topór - Statyczne 25% szansy. Dopisek "Jeżeli atak miał powyżej 100% szans na trafienie, każdy 1% nadwyżki zwiększa obrażenia o 0,5%"
Tu może mnie fantazja poniosła, ale totalnie ta broń mi się w aktualnym stanie nie podoba mamy od cholery broni uzależnionych od lucka.
Miecz nienawiści - 10% za bariere.
Topór Walkirii - 3 tury statusu
Tutaj pewny nie jestem, bo mag może dostać paraliżowy festyn