Napisał
slenderboss
Da się.
- - - - - - - - - -
Nazwa questa:
Tajemnica murów Langeburg
Postacie:Marian, Jan, Zły Duch, Diabelski Nietoperz, Przeklęty Gnom, Przeklęta Rusałka, Upiór, Czarny Charakter
Przebieg questa:
W Langeburgu spotykamy Jana, który mówi nam:
-Witaj podróżniku, potrzebuję pomocy, gdyż miasto może być zagrożone!-Jan
Są dwie opcje: No dobrze, pomogę. Lub: Nie mam czasu. Jeśli wybierzemy drugą opcję nic się nie dzieje. Jeśli pierwszą to:
-Dzięki, że się zgodziłeś, ale jak opowiem ci tą historię, to pewnie zmiękniesz i tam nie pójdziesz.-Jan
-Zobowiązałem się, to spełnię, mów!-nasza postać
-A więc jestem strażnikiem Langeburg. Przechadzając się po mieście zobaczyłem pęknięcie muru, udało mi się wyjąć kilka cegieł i zobaczyć, co tam jest. Zobaczyłem jakieś nie znane nikomu miejsce, musisz poszukać kogoś dającego dynamit i udrożnić to miejsce. Pójdź do mojego kolegi Mariana, on ci powinien go dać.-Jan
Idziemy do Mariana, który siedzi przy stoliku w parku Langeburg. Podchodzimy do niego i mówimy mu o tej historii. Mówi, że da nam dynamit, jeśli przyniesiemy mu 30 skór lwa, 40 odłamków metalu. gdy już mamy te rzeczy on nam daje dynamit. Idziemy do tego miejsca, udrożniamy przejście. Podchodzi do nas Jan i mówi:
-Dla twojego bezpieczeństwa wpuszczę cię tam, gdy osiągniesz minimum 76 poziom doświadczenia.
Gdy mamy ten poziom możemy wejść do lokacji Ciemny korytarz.
W tej lokacji są potwory: Diabelski Nietoperz (79 poziom) i Przeklęty Gnom (82 poziom), występują w pojedynkę i w grupach 2x.
Idziemy przez tą lokację do lokacji Twierdza Mroku
Występują w niej grupy 3x potworów z poprzedniej lokacji.
Gdy idziemy prosto atakuje nas boss Przeklęta Rusałka.
Dalej mamy wybór, możemy pójść do dwóch lokacji: Twierdza Mroku: Wschód lub Twierdza Mroku: Zachód
W Twierdzy Mroku: Wschód występują potwory: Upiór (86 poziom) w pojedynkę i MiniBoss Czarny Charakter
W Twierdzy Mroku: Zachód nie ma potworów, jest tam bardzo silny boss Zły Duch.
Po pokonaniu go możemy wrócić do Jana i mówimy mu, co tam widzieliśmy.
Dostajemy od niego srebrny pył i 230000-270000 G.