A nie dałoby rady w tym przypadku automatycznie rozpocząć walkę i tam dać 30sec na przygotowanie (coś jak bójka)?Cytat:
Kolejny przypadek - zostają np. 2 osoby
Jeśli tak to jeden warunek już z głowy mniej ;>
Podgląd wydruku
A nie dałoby rady w tym przypadku automatycznie rozpocząć walkę i tam dać 30sec na przygotowanie (coś jak bójka)?Cytat:
Kolejny przypadek - zostają np. 2 osoby
Jeśli tak to jeden warunek już z głowy mniej ;>
Jeśli ktoś jest zainteresowany : https://www.youtube.com/watch?v=R4vSO-lH2mk
A właśnie wybaczcie, że pytam, ale upewnić się nigdy nie zaszkodzi.
Czy będąc uczestnikiem igrzysk można podglądać innych walki?
Jeżeli tak to czy w trakcie tego podglądu mogę zostać zaatakowany (domyślam się, że TAK, jeśli oczywiście można podglądać, bo inaczej dawno już by ktoś to wykorzystał)?
Nie no mój kryt na furii 1,7k....
była została chyba naprawiona
Dzisiaj nie będzie żadnych zmian na igrzyskach. Do tematu wrócimy w przyszłym tygodniu. Będę chciał sprawdzić kolejno:
a) pomysł z sektorami
b) dołączenie możliwe tylko do strony mniej licznej (lub jeśli jest równo)
c) walki 2vs2
Nowy kształt areny również dzisiaj nie będzie wprowadzony.
https://mfo3.pl/game/report.php?bid=...=130812&vtid=0
ehh prawie się udało tyle ze 15 sek na turę to za mało straciliśmy 2 tury :(
Czy słyszeliście o akcji 5 vs 1? :P
https://mfo3.pl/game/report.php?bid=104763125&vpid=821
Najwidoczniej Ci dwaj ostatni wbili w tej samej milisekundzie ^^
Moje wrażenia po dzisiejszych igrzyskach odzwierciedla forma po tej walce: https://mfo3.pl/game/report.php?bid=104763125&vpid=703
Kolejne igrzyska za miesiąc, super ;/
Nie wiem ile razy to było poruszane (i czy w ogóle było) ale nie uważacie, że ślepa furia ma zdecydowanie za dużą szansę na nadanie obu statusów? Widziałem wiele walk 4v4, gdzie ślepa furia nadała oba statusy na wszystkich graczy jednej drużyny. Wygrać w takiej sytuacji jest praktycznie niemożliwe, a przesądzenie wyniku walki jedną zdolnością, która opiera się na szczęściu jest zdecydowanie za duża i wypacza radość z tej gry. Już nie mówię o usuwaniu tej zdolności, tylko o zmniejszeniu % szans na wejście statusów. Z doświadczenia wiem, że klątwa umarlaka ma zdecydowanie mniej % na nadanie statusu zombie, a nawet jak wejdzie to na 4 osoby to nie pozbawia tej drużyny szans na wygraną, a ślepa furia niestety tak (wyjątek potwierdza regułę).
Napisałem to w tym temacie, bo wiem, że jest często przeglądany przez wiele osób.
Co do samych igrzysk:
1. Zdecydowanie jestem za wprowadzeniem losowości dołączania do walki, zwiększy to bardzo ryzyko i zwiększy nieprzewidywalność (oczywiście losowość działa tylko wtedy gdy jest wyrównana ilość graczy po obu stronach), a także da to szansę mniejszym lvlom na ugranie czegoś. W sytuacji gdy będzie walka np. 48 vs 50 to niewiele osób będzie chciało ryzykować losowe dołączenie do walki, bo może dołączyć do 48, co jest niekorzystne, a jednak wiem, że w walce 1v1 48 nie jest całkowicie pozbawiony szans na zwycięstwo przeciwko 50.
2. Co do sektorów, nie jestem do końca przekonany czy by się to sprawdziło. Jeśli jakaś drużyna dzięki niesamowitemu szczęściu trafiła by do tego samego sektora, podczas gdy ich najwięksi przeciwnicy zostali by rozbici po różnych sektorach, to ich szanse na zwycięstwo drastycznie wzrastają (wystarczy wyeliminować 1 zawodnika z najgroźniejszych przeciwnych drużyn), choć pomysł jednak warty uwagi.
3. Zdecydowanie zlikwidować możliwość walk 4v1, gdyż wypacza to radość z gry oraz sens igrzysk. (Prawdziwy gladiator z honorem pomógłby słabszemu przeciwko większej grupie i jak to w filmach bywa, z pewnością by wygrał).
4. Mapkę możecie zmienić, choć według mnie jest wystarczająco dobra i nie wymaga zmian.
Temat ostatnich walk na igrzyskach też chcę poruszyć. Nie mam pojęcia, czy siata z pirratem się tak umówili czy też nie. Jeśli tak, to naprawdę jesteście żałośni skoro dla zwycięstwa w zwykłej grze zdradzacie swoich kompanów, w prawdziwym życiu nie chciałbym mieć z wami nic do czynienia. Jeśli jednak (zwracam się do siaty) nie miałeś/aś pojęcia o wybryku pirrata to tak z czystej przyzwoitości w walce 2v1 przeciwko Ksil powinieneś/aś go zabić i dokończyć walkę w uczciwy sposób 1v1, pomimo że zmniejszyłoby to twoją szansę na wygraną. Zwykła gra, a pokazuje jakimi ludźmi jesteśmy naprawdę. Nie mam zamiaru was pouczać jak się należy zachowywać. To są tylko moje rady odnośnie tej sytuacji. Naprawdę nie powinno się iść po trupach do celu. Może ktoś sobie uświadomi coś po tym jak to przeczyta.
Tyle z mojej strony, przepraszam za tak długi post. :)