Albo za 2-3dni albo już po nowym roku.
Podgląd wydruku
Czy miecz, który odejmuje hp przy chybieniach i czymś tam jeszcze może zabić użytkownika czy zostawia 1hp ?
https://mfo3.pl/r/b2b343e75
jakby ktoś miał watpliwości, że toksyna jest za silna
w sumie nie przeszkadza mi przegrana, bo finał tez dobry, no ale jednak- byłem dobrze przygotowany i przez to coś... no, sami widzicie na raporcie wyzej.
Więcej użyć + 4 możliwe statusy.
https://mfo3.pl/r/bd733a0f4
1 tura, byłem full luck + pomyślność + luck 10%.
Patrząc na ostatnie kilkanaście eventów KG powinno być dostępne tylko dla wojowników - najlepiej hiterów.
Wyniszczająca toksyna to jest jakaś patologiczna zdolność. Zatrucie bez limitu tur to jest jakaś parodia. Każde jedno antidotum to żeton,których w większości przypadkach jest bardzo niewiele. (wprowadźcie w takim razie dla okrutnych oparów zatrucie bez limitu tur,bo czemu by nie? ;) )
Widać co z tym eventem jest w stanie osoba, która nie musi za bardzo używać mózgu aby wygrywać.
wyniszczająca toksyna + karakol i tak na prawdę jest już po walce. Chyba że któryś z przemądrzałych wojów powie mi,że ma przy sobie zawsze miks speeda, który nieraz kosztuje nawet i 50 żetonów :D Typ wygrywa 9 raz i dalej będzie robić to samo,bo KG przecież jest bardzo zrównoważone poziomem jeśli chodzi o klasę MAGA i WOJA.
Mag hiter to dalej gówno w porównaniu do woja. Dlaczego? Dlatego że mag nie nada Ci paraliżu,spowolnienia i zatrucia (w 70% i wyżej?) jedną zdolnością. Gdy toczy się walka maga hitera vs woja hitera to po zaczęciu walki przez woja i wyniszczającą toksyne wynik walki z automatu zostaje przesądzony. Po wejściu spowolnienia i zatrucia pojawia się dubel wojownika którego mag nie będzie w stanie przeżyć już żadnym sposobem. ( po za przeczekaniem ale to tylko wydłuży proces uśmiercania maga) W wersji której to mag zaczyna woj zużyje wszystkie leczenia,jakąś odnówke a magowi w końcu skończy się mana i scenariusz wróci do takiego samego punktu jak w 1 wersji :)
Jak na początku oceniałem ten event na coś bardzo pomysłowego i na prawdę fajną odskocznie od wszystkiego w środku tygodnia to teraz mogę napisać tylko jedno: jedna wielka KPINA.
PS. Pozdrawiam wojów którzy będą spinać dupe (herbatoholik twierdzący iż MAG to prawdziwe monstrum które woja łyka sobie w pierwsze 5 tur walki a my głupi magowie kompletnie nie dajemy rady sobie z opanowaniem naszych mega giga niespotykanych zdolności) ,że wylałem całą prawdę co do tego eventu (jak i moi poprzednicy)
Czemu każdy twierdzi, iż ja mówię, że magowie mają przewagę? Tak nie jest w żadnym stopniu ;) I to Wy macie jakąś spinę, że jeden gracz jest w stanie Wam dokopać ;)
Tylko proszę bez takich w dyskusji. Nie uznawajmy naszego stanowiska za jedyne słuszne.Cytat:
PS. Pozdrawiam wojów którzy będą spinać dupe (herbatoholik twierdzący iż MAG to prawdziwe monstrum które woja łyka sobie w pierwsze 5 tur walki a my głupi magowie kompletnie nie dajemy rady sobie z opanowaniem naszych mega giga niespotykanych zdolności) ,że wylałem całą prawdę co do tego eventu (jak i moi poprzednicy)
Co do hitowania z pewnością nie jest ono w takiej formie mile widziane. Docelowo też nie można ograniczać zdolności ofensywnych za bardzo, bo chcę by agresywana gra była premiowana.
Przyjrzę się temu i zobaczymy co dalej.
Załącznik 5319
Nie ma już silnego ciosu.
Czemu kg nie może być codziennie?
Nagrodą w środy i niedziele była bo 50% kwoty wpłacanej (przy wejściu) - tak jak teraz jest.
A reszte tygodnia (poniedziałek,wtorek,czwartek,piątek) - załóżmy też 50% lub 25% kwoty wpłacanej bez MF.
Punkty (nie licząc środy i niedzieli) nie wliczały by się. (Chyba że dodać to jako bonus np za wygraną/finał 1-2pkt).
Jak dla mnie zbyt fajny event żeby był tak rzadko.
PS: i tak wiem że nie wejdzie
Bo rozbicie tego na różne dni znacznie zmniejszyłoby ilość obecnych na tych większych eventach (nawet jeśli tylko z dwóch by się liczyło do cyklu)
Powie ktoś o co chodzi w rankingu KG? na listach liderem jest mr Hyde, na arenie, że ja jestem liderem, a asek pozostaje z 19 punktami
Nie dostałem żadnych punktów tylko dlatego, że przelogowałem się przed przeniesieniem do miasta. Błąd podobny do TEGO, ale u mnie różnica była taka, że chwilę później zalogowałem się przed czasem rozpoczęcia nowej rundy, jeśli o to chodzi. Nie da się tego naprawić?
Nie jest to błąd, a celowe zabezpieczenie, aby punktacja nie mogła się już zmieniać (w tym wypadku) po zakończeniu eventu.
Zabezpiecza to przed scenariuszem, gdzie osoba, która nie dokonała rozliczenia (wylogowanie) mogłaby zmienić układ miejsc w cyklu w przedziale czasowym od zakończenia eventu do końca rundy, a więc wpłynąć na przydział nagród "po fakcie".
Spróbuję dać jakąś poprawkę, aby nie trzeba było koniecznie czekać na "po TP", ale i tak nie zalecam tak robić, bo to może nie zadziałać.
Przydział miejsca dla równorzędnych pkt jest dość przypadkowy.Cytat:
Powie ktoś o co chodzi w rankingu KG? na listach liderem jest mr Hyde, na arenie, że ja jestem liderem
https://mfo3.pl/r/b191bd72a
Dlaczego taki duży DMG z trującego ataku uderzyło?
zwykły hit na mobilizacji - 1423 HP
hit na mobilizacji z trującego ataku *** - 2534 HP
broń - Macka Fortuny
Poprawione na devie:
Macka fortuny biła bezatrowo
https://mfo3.pl/r/b636fa67d
ze zdolności "wypad" bez mobilki zadałam większe obrażenia niż normalnym atakiem z mobilką. Tak ma być?
dzięki ;D
Ta sama sytuacja tylko zmieniły się osoby wiec po raz kolejny proszę o korekte.
Jak coś to ss z obecną tabelą też wrzucam:
Załącznik 5357
Miało być w oddzielnym temacie, nie spamujcie tu.