Z 2016 dlatego, że mogą wypaść z ubiegłych lat.
Podgląd wydruku
Z 2016 dlatego, że mogą wypaść z ubiegłych lat.
''Odnajdź zastosowanie brązowego pyłu.'' w tym quescie jest kropka na koncu, w innych nie.
Kod:Program partnerski skierowany jest do wszystkich, którzy chcieli by promować grę.
Jak to zrobić? Wystarczy, że przekażesz jak największej liczbie osób Twój specjalny link:
Program partnerski w Panelu graczaPowinno być: chcieliby
Telimena mówi:
co za dużo, to nie zdrowo
Powinno być: niezdrowo
po Annihilatorze tekst:
"Zostałaś wykluczony z igrzysk za nieaktywność w walkach przekraczającą 5 minut."
Zmieniła bym na "Zostałaś wykluczona...... "
https://s1.mfo3.pl/game/details.php
Nie ma takie walki
takiej*
W solankowych źródłach, jak robimy tą część minigry z wrzuceniem głazu, nasza postać mówi:
podczas, gdy sól nie topi się w wodzie a rozpuszcza. Powinno więc być:Cytat:
Woda roztopiła sól
bądź:Cytat:
Woda rozpuściła sól
Cytat:
Bryła soli rozpuściła się w wodzie
Gdy w temacie chcemy wprowadzić ankiete, na dole pojawia sie nam tekst mówiący coś o zablokowaniu ankiety(tam gdzie wpisujemy liczbe ze za ile dni zamknie nam sie ankieta) i teraz sproboje napisac koncowke:
"Jeśli chcesz aby ankieta nie ZOSTŁA...." czy coś w tym stylu. Powinno być zostAła, nie zostła.
Przepraszam ze tak chaotycznie ale z telefonu pisze
Załącznik 7966
Kolumna w lewym górnym rogu w Ruiny Oświeconych: Świątynia.
- - - - - - - - - -
Załącznik 7972
bonusy*
u Kowala przy ulepszaniu za żetony
Limit energii wzrósł o 50 punktów!
Załącznik 7994
Jakieś 30 minut wcześniej kupiłem zwiększenie limitu energii, a mój limit nie może już więcej urosnąć (posiadałem pare postaci z wysokim lvl, teraz są usunięte)
Załącznik 7996
Brakuje kropki.
Załącznik 8039
ono*
Przecież to jest Kapelusz, a nie Kaptur...
Zgromadziłeś do tej pory 0 drużynowych punktów rankingowych [GDZIE TU JEST KROPKA?]
Twoje punkty zostaną przekazane do drużyny, którą stworzysz lub do której dołączysz.
Oczywiscie zobaczymy jak sie nie ma druzyny
TO coś jest w drużyna i tam jest zdanie takie jedno z kropką a drugie bez
- - - - - - - - - -
Szmaciany Kaptur
Poziom: 1
Typ: Głowa
Obr. mag.
6
Wartość: 20G
Nie umiem dac linka ale kazdy to wie.... TO ZADEN KAPTUR to jest czapka chlebowa
Poprawka wiem https://mfo3.pl/view/a/20
Misja Zrób zakupy dla Telimeny babcia telimena mowi na są jej potrzebne 3 a dzienniku pisze tylko 2.
Przy Bogini Dnia i Nocy jak się chodzi z artefaktami i je stawia, to wyskakuje, że trzeba je naświetlać [x] dni pod rząd.
Powinno być z rzędu.
U Czeladnika Mariusza:
"Nie wiem czy ci wspominałem, ale chciałbym otworzyć swój własny warsztat w jednym z północnych miast Arkadii."
Ci dużą literą, później albo swój, albo własny. Nie ma sensu pleonaźmić.
Dyniowa Plantacja [18, 28]
Listy rankingowe → Pokonane własne Baalruki → Najwięcej pokonanych Baalruków
Nie powinno być Baalrukhi/Baalrukhów, skoro to Baalrukh?
"Marek szybciutko pomieszał owies z melisą.
Ciekawe czy podziała na konie?"
To chyba jednak Romek mieszał.
Załącznik 8591
W trzeciej linijce nie ma odstępu po kropce.
Gdy jedno z dzieci w Eterni opowiada swoją historię, pojawiają się tam słowa: "Gdy już wszystkie wojska opuściły mury zamku kryształy lodu uniosły się w górę i zaczęły wirować, co raz szybciej i szybciej". Powinno być "coraz".
Edit.: Kilka okienek dalej jest też: "Nie wiadomo co stało się z wojskami, które niegdyś wyruszyły na Lodowe Zamczysko. Oficjalnie powiada się, że Arktos skradł cząstkę potęgi Shivy i ta moc zgubiła go zamykając całe królestwo w lodowym wirze". Przecinki powinny znaleźć się przed "co" i "zamykając".
Załącznik 8600
Nic dodać, nic ująć. Po prostu
(Dla tych co nie kumają, chodzi o to, że "stoczyłAŚ". nie ma żadnego stoczyłaś/eś)
https://forum.mfo3.pl/showthread.php?16
Tutaj zgłaszaj takie rzeczy.
Było wielokrotnie zgłaszane i z jakiegoś powodu nie było naprawione. Używaj opcji "szukaj"
Raz Lisu mnie tu przekierowywuje, raz ty tam. Zwariować się da!
Uruchamia mnie inna czcionka w liczbie osób zapisanych na arenę manu i auto, poprawcie pls ;-;
https://i.gyazo.com/7968a6287e5f7edc...aee2ca76d2.png
Ta zdolność, a nie ten zdolność.
Stąd powinno być tą zdolność, zamiast tę zdolność.
Gdybyśmy mówili „ten zdolność”, to byłoby tam „tego zdolnościa”.
Dobrze jest.
Gdzie?
Biernik: kogo? co?
tę zdolność
Narzędnik: (z) kim? (z) czym?
(z) tą zdolnością
https://sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/te-czy-ta;2444.html
Proces odchodzenia od formy tę na rzecz formy tą trwa od dawna, na pewno więc nie to coś, co dzieje się „ostatnimi czasy”. Przyczyną jest osamotnienie formy tę, która jako jedyna wśród zaimków przymiotnych ma końcówkę -ę. Por. analogiczne tamtą, moją, każdą i in. – wszystkie z końcówką -ą.
Językoznawcy akceptują już tą biernikowe w języku mówionym. Możemy więc mówić „Widziałem TĄ sztukę”, ale pisać powinniśmy „Widziałem TĘ sztukę”. Jeżeli nawet w mowie woli Pan tę książkę, to tym lepiej. Ja też wolę tę niż tą.— Mirosław Bańko10.01.2003
Co więcej: na maturze stosowanie w bierniku tę zamiast tą (i odwrotnie) nie jest uznawane jako błąd.
Obie formy można stosować naprzemiennie, żadna nie jest błędna.
Dobrze pisał miśeris, bo tu chodzi o formę rzeczownika w bierniku.
W mowie można użyć "tą" ale w piśmie ponoć nie.
Ale skoro jest "statuy" zamiast "statui" to tutaj jest dobrze.
Przecież jest napisane "tę".
Załącznik 8721
Męska forma w odniesieniu do żeńskiej postaci, plus "cię" i "ciebie" małą literą
Załącznik 8722
"ciebie" małą literą
Zwroty, w przypadku których zwracasz się do drugiej osoby, czyli te, które określone są mianem grzecznościowych powinno pisać się z dużej litery. Tak przyjęta formuła według powszechnej opinii oznacza, że odnosisz się do kogoś z szacunkiem. Chyba, że Merlin odnosi się do nas z pogardą.
Ale oczywiście masz rację, nie jest to stricte błędem.
Ale to nie jest list tylko dialog. On to "mówi".
Załącznik 8905
błont
komu? czemu? - osobom
Załącznik 8908
Nie powinno być przecinka przed jak.