-
nazwa: amulet obronny
typ: dodatek
wymagany poziom: 45
statystyki:
szczęście: 30
obrona: 10
obrona magiczna: 10
skamienienie: 10%
zombie: 10%
skamienienie: 10%
uśpienie: 10%
ogień: -5%
wiatr: -5%
miecz: -5%
topór: -5%
szybkość: -10
specjalne zdolności: nadaje auto-status refleks na 5 tur
mogłem troche przesadzić i źle zbalansować :/
-
Moja propozycja jest taka:
Nazwa: Nieszczęśliwa Zbroja
Typ: Ciało [5 slotów]
Wymagany lvl: Nie wiem, nad trzeba będzie pomyśleć
Staty:
Szczęście -50
Atak/Atak Mag. -7
Szybkość +25
Pomylenie +25 %
Zombie +25 %
Uśpienie - 5 %
Miecz/Topór/Buława/Włócznia +5 %
Lód/Ogień/Ziemia/Wiatr +5 %
Obrona 45
Obr. Mag. 35
Specjalne zdolności: Nadaje auto-status Znudzenie na 2 tury.
Info: Nadaje dobre staty obronne, ale daje zły auto-status oraz obniża szczęście i ataki
Nowy auto-status: Znudzenie - obniża atak magiczny i fizyczny o 25 % oraz obniża Uśpienie do - 25 %
Jest to do dopracowania, ale mam nadzieję, że propozycja się spodoba :)
-
Nazwa:Świetlista Różdżka
Typ:Ręce-4 sloty
Wymagany poziom:20
Statystyki:
Atak:250
Obrona magiczna 20
Szybkość 15
Szczęście 15
Ogień +50%
Specjalne zdolności:Dodaje nam 15% hp co turę
-
Nazwa: Różdżka Zielonego Smoka (ewentualnie Różdżka Vologarta)
Typ: różdżka 8 slotów
Poziom: 52
Statystyki: Troche więcej ataku niż bazowo i po 25 procent na wszystkie magiczne atry oraz rege na 4 tury
-
Nazwa: Miecz CzarnejMagii
Typ: rece-miecz sloty 7
Wymagany poziom: 45
Statystyki:
Atak 50
Atak Magiczny 25
Obrażenia 320
Lód-10%
Wiatr-10%
Ogień-10%
Ziemia-10%
Specjalne zdolności/autostatusy:
Za każdy zadany cios przeciwnikowi dostaje się 6mp plus 20% na zadanie paraliżu przeciwnikowi i 15% na zdjęcie pozytywnych statusów przeciwnikowi.
Może trochę za dużo ale to nic :P
-
Nie wiem dlaczego, ale ten Miecz Czarnej Magii kojarzy mi się z Metinem ;p Znalazłem na jakimś privie ;p
Ale co do tematu :
Poniższy przedmiot może być dodatkową nagrodą za questa z uratowaniem kolesia przed przeklętą nimfą. (może być również znaleziony na jakiejś skale w jaskini z nimfą, bo jak wiemy Grzesiu uciekał przed złą panią[potworem,kosmitą ;p hehe] nimfą.
*UNIKAT*
Nazwa: Wisiorek Grzegorza
Typ: Dodatek
Wymagany poziom: 33+ (Z tego co czytałem na forum to najlepszy lvl na pokonanie nimfy, więc przyda się na bossie)
Statystyki:
Obrona 12
Obrona magiczna 15
Szczęście : 41
Specjalne zdolności/autostatusy: nadaje auto-status bariera magiczna oraz bariera na 3 tury każdy .
-
Coraz większy badziew wymyślacie! Piszcie, gdy macie naprawdę ciekawy i przemyślany pomysł, a nie co pierwsze przyjdzie na myśl lub mega wykokszoną broń. Polacam sugerować się pierwszymi stronami - tam ludzie się chociaż starali. Powinien jakiś modek oczyszczać tematy typu "propozycje nowego czegoś" z bezsensownych rzeczy. W tym ten post (ale przesłanie doedytować do pierwszego). Myślicie, że Tomiemu będzie się chciało wybierać ciekawsze propozycje z tylu syfiastych?
@edit: ten post nie ma nikogo obrazić. To tylko apel o przemyślene kilkukrotne swojego pomysłu zanim zostanie napisany. Smuci mnie także bajzel w tych tematach.
@down: eee?
-
Pisz od rzeczy , a nie się skarżysz :p
-
Różdżka Truposza
Poziom 65
Staty: 120 Atak Magiczny, 70 MP, Zombie -25%, Zatrucie -25%, Obrażenia 200, HP 400
Nadaje Autostatus Zatrucie na 5 tur(Bez możliwości zdjęcia)
Opis: Różdżka wydaje się na silną, jednak została przeklęta.
Wyższa forma Różdżki Niemocy.
-
Nazwa: Zębaty Miecz
Wymagany poziom: 50
Statystyki: Obrażenia 480 Atak 65
Specjalne zdolności: Ma 10% szans na zadanie podwójnego ciosu (ewentualnie drugi cios może być zredukowany o 50%)
-
Miecz pomyślności
40 lv
380 obrażeń atak 45 celność +10
100% na zadanie statusu pomyślność na 5 tur zaatakowanemu
daje auto-status pomyślność na 8 tur
tak trochę bez sensu ale to w końcu miecz pomyślności, nie?:D
-
Fajnie. To teraz (jeżeli taki miecz byłby w grze) mnie nim bij i nie będę musiał tracić MP na pomyślność
-
Wiem że ograniczam, ale to mój pomysł nr. 1, Jeśli zrobić z niej unikat/artefakt to chętnie zapłace 120MF
Do rzeczy:
Ametystowa Zbroja Lilanny
Poziom: 60
Sloty: 7
Statystyki:
Obrona fiz. - 71
Obrona mag. - 35
Atak magiczny - 16
MP - 30
HP - -500
Klątwa - 25%
Pomylenie - 25%
Specjalne zdolności/autostatusy: Nadaje Auto status Zombie i Zatrucie na 5 tur. Regeneruje 100 HP co turę.
-
Lilanna : zatrucie i zombie + regeneracja 100hp to : leczenie zadaje hp więc -100 hp, zatrucie to odbiera 10% hp, czyli zbroja odbiera 10% +100 hp
-
racja to chyba ametystowa zbroja śmierci lilianny
ale jak się zdejmie te statusy to będzie bardzo dobra