Co do wszystkich tych zdolnościprzydałby się jakiś przeciwnik, gdyż 200MP jest raczje nieosiągalne dla woja. Faworyzowaniu magów mówimy NIE
Podgląd wydruku
Co do wszystkich tych zdolnościprzydałby się jakiś przeciwnik, gdyż 200MP jest raczje nieosiągalne dla woja. Faworyzowaniu magów mówimy NIE
Chwila, jak zdolności będą miały koszt po 50MP, Mag będzie mógł zakończyć walkę bez leczenia many...
Wizja-bez sensu, wystarczy przed walka wejsc w raporty przeciwnika. No chyba, ze zrobil reset stat/zmiena eq (rozdzke/dodatek), ale i tak uwazam, ze to niepotrzebne.
Spalenie mp-tak jak mowi Ash, potrzebne jest jakies "antidotum"/zdolnosc usuwajaca status (chyba, ze sama kuracja).
Tarcza ognia-ciekawy pomysl. Ew. mozna nazwac absorpcja (zbiera np przez kilka tur ciosy, by oddac jednym mocniejszym-moze dzialac jak odbicie mniej wiecej i zabierac nie wiem, 90% max hp)
Wyczyszczenie raczej niepotrzebne-przeciwnikowi nie bedziesz chcial zdjac negatywnych (a mozesz zdjac pozytywne normalizacja), podobnie sprzymierzencowi pozywytnych (sa przedmioty/kuracja).
Czar fortuny-ciekawy pomysl.
Aura-zbyt mocne, moze za kilka upkow, ale teraz na nie.
Klatwa-przydatna tylko w walce TvsT. Na nie. Zmienic nazwe na dodatek by trzeba bylo.
Wyzwanie-dobry na Tvst, bardzo dobry pomysl, tylko po co te przedmioty?
Dotyk nieumarlego-ciekawe.
Samobojczy atak-zmienilbym po prostu na zdolnosc przydatna do TvsT-zabija Ciebie i wybranego przeciwnika, jedno uzycie, jedna gwiazdka, spory koszt (100mp?).
Biala magia dzialalaby na podobnej zasadzie, jak atakowanie atrybutem, ktory przeciwnik ma ujemny. Na nie.
Pietno-ciekawe, ale tez za kilka upkow, bo dosc mocna zdolnosc, dobra na TvsT.
Mega oczyszczenie-nie dodawalbym takiej zdolnosci. Nie wiem jak nazwac zdolnosc, ale fajna by byla taka, ktora umozliwia uzycie przedmiotu na wszystkich sprzymierzencach (doladowanie many, zdjecie zatrucia za pomoca 4x antidotum itd).
Medytacja-bez sensu. Raczej zamiast oslon moglaby uniemozliwiac atak na tego gracza i tyle (na okres trwania zdolnosci).
Zemsta-moze byc, tylko z kosztem MP przesadziles troche.
Spalenie zwlok-tak samo jak zemsta.
Wiadomo, ze wraz ze zwiekszeniem limitu lv trzeba podniesc mane, bedzie musial to zrobic zarowno mag jak i woj, wiec myslac przyszlosciowo woj osiagnie 200mp. Mysle jednak, ze nie w przeciagu 3 najblizszych upkow. Zdolnosci musza coraz wiecej kosztowac MP, w innym wypadku to nie mialoby sensu.
Mam dwie zdolności ;d a więc :
1) Nasionka absorbacji i ( mogła być lepsza nazwa , co nie ?? ;d) - "Zasiewa" przeciwnika i działa 3-5 tur ( w zależności od gwiazdki ). odpiera 5% hp przeciwnikowi i daję je nam.
2) Uderzenie skupienia- Przez Jedna turę wojownik skupia się , by w następnej turze uderzyć z siłą 150% normalnego ciosu ( krytyk niemożliwy ).
Uderzenie skupienia to ta sama opcja co Mobilizacja, ale slabsze. Jednym slowem juz jest, a raczej bedzie. Nasionka absorbacji to fajny pomysl, ale popracuj nad nazwa :D
Znowu dostawa... Możecie oceniać
Niebieska magia ( użycia: 1 na jednej *, 2 na dwóch ** ) 50 MP
Przez 3 tury możesz używać zdolności przeciwnika ( tych których nie masz aktywowanych a wróg ma )
Działa na bossy: NIE
"Odtrutka": Śmierć usuwa
Brak doświadczenia ( użycia: 1 na jednej *, 2 na dwóch ** ) 70 MP
Powoduje, że przez 3 tury wróg ma status BRAK DOŚWIADCZENIA - nic nie dostaje jak wygra walkę.
Działa na bossy: NIE, bossy też nie powinny tego używać
"Odtrutka": Poczekać
Miecz medyka -zdolność broni-
Uderzenie siebie leczy 25% zadanych obrażeń, nie można się więc zabić ;D
Działa na bossy: Eee?
Miecz kuracji -zdolność broni-
Uderzenie siebie potrafi zdjąć JEDEN z tych statusów: zatrucie, klątwa, ślepota, ( hmm jak trafisz ) pomylenie
Działa na bossy: Eee?
Przepołowienie ( użycia: 1 na jednej *, 2 na dwóch **, 3 na trzech ** ) 40 MP
Wróg ma połowę obecnego HP, nie można używać na pierwszym ataku dubla.
Działa na bossy: Nie, mogłoby zabierać np. 5%.
Wściekłość ( użycia: 1 na jedynej *, trzeba ją nabić ) 20 MP
Używający ma statusy: furia i mobilizacja na 3 tury.
Działa na bossy: ...
"Odtrutka": Atak fizyczny przez inną osobę
Furia magiczna ( użycia: 1 na jedynej *, trzeba ją nabić ) 100 MP
Wróg może używać tylko zaklęć ( może wybrać jakie i na kogo ) lub pominąć swoją turę.
Działa na bossy: Nie
"Odtrutka": Kuracja/Brak - wybierzcie sami
Zawrotność ( użycia: 1 na jednej *, 2 na dwóch *, trzeba nabić pierwszą ) 60 MP
Ten, kto ma ten status nie może wybrać celu, cel jest losowy. ( losowy wróg/losowy sojusznik )
Działa na bossy: Nie
"Odtrutka": Kuracja by pasowałą
Brak doswiadczenia - jak przez 3 tury? EQ zdobywa się po walce
Miecz medyka - po co?
MIecz kuracji - lepiej sobie odtrutke zrobic, zamiast uderzac.
Przpołowienie - wyjaśnij drugą część zdania
Wściekłość - furia już ma w sobie mobilizację...
Furia magiczna - nieefektywna.
Zawrotność - ciekawe
Moje propozycje , będę uzupełniał ten post jeszcze :
Giermek - przyzywa defensywną postać , która przyjmuje na siebie 3 ataki , po czym leczy naszą postać (np. 30%hp) i znika.
Limit użyć - 1
Adrenalina - można by ją użyć na początku walki jednak zdolność aktywuje się tylko wtedy , jeśli hp spadnie poniżej np.30-40% i powoduje , że postać raz przymusowo trafia ciosem śmiertelnym jakby , np obrażenia 2,5x krytyka
Limit użyć - 1
Ostateczny cios - po utracie hp postać nie ginie od razu mimo 0 hp tylko uderza np . 4x zwykłego ataku postać z największą ilością hp w drużynie przeciwnej.
Limit użyć - 1
na razie tyle, mam jeszcze mały lvl więc nie wiem co tak naprawde pomogłoby ale narazie zostawiam te pomysły do oceny i pomyślę jeszcze nad kolejnymi.
Edit:
Rozejm - obie strony zaprzestają walk na 3 tury , podczas których możliwe jest leczenie pasywne , czyli regeneracja , 1 misktura życia i mp(można by nawet przygotować osobne miksy do tej zdolności) oraz próba otrucia przeciwnika z mocniejszym efektem jak normalnie , tylko na to byłyby stałe szanse np. 70% i jeśli się nie uda to po zniwelowaniu rozejmu przeciwnik pierwszy zaczyna i ma double ruch, jeśli nie próbowałeś otrucia kolejka idzie normalnie tak jak została.
Rozejm działa z opóźnieniem 2 tur i można go użyć raz.
Może pobierać całe mp , które by znikało gdy rozpoczyna się rozejm.
Może ktoś jeszcze to ściśnie z adminów, bo jest skomplikowane ;d a nie wiem czy użyteczne. ;] Dziękuję.
Szpieg - ukazuje mp przeciwnika , liczbę mikstur hp i jedną losowo wybraną zdolność.
Limit użyć - 4
Podsumuje moje propozycje żeby były jasne i przejrzyste.
Spalenie Many - wszystkim uczestnikom walki spala całą mane , nie działa na bosy koszt 0 mp limit użyć - 1 na walkę, myśle że tak potężna zdolność może się pojawić w dalszych częściach fabuły :)
Aura żywiołów - zwiększa wszystkie żywioły o 15 % - działa przez 7 tur , limit użyć -2 na walkę przy max **
błogosławieństwo oręża - tak samo jak w aurze żywiołów tylko na bronie :)
Już się przygotowałem na falę krytyki, ale może coś takiego:
Uwolnienie: można poświęcić wybrany status pozytywny by zdjąć wybrany status negatywny
Koszt: 1* 20 MP 2* 25 MP 3* 30 MP (limit użyć 1* - 1, 2*-2, 3*-3)
Dezorientacja: dezorietnuje wszystkich przeciwników i gracz rzucający czar (?) ma dodatkowe 2 kolejki (czyli w sumie 3 pod rząd)
Koszt: 1* 20 MP 2* 25 MP 3* 30 MP (limit użyć 1* - 1, 2*-2, 3*-3)
Ucieczka: wykopuje nas z walki, można uzyć tylko w walkach drużynowych (można użyć, gdy przeciwników jest min. 2-óch, a sprzymierzeńców conajmniej 1(czyli
2vs2, nie PvE)
Koszt: 1* 30 MP
Bunt: możemy przejść do drużyny przeciwnika, gdy nie jest ona pełna i gdy nasza drużyna nie zostanie pusta, zdobycz jest o 50% mniejsza
Koszt: 1* 30 MP
Spóźnienie na samolot (:)): podnosi szybkość 50%
nie sprawdzałem całego tematu, więc może się coś powtórzyć, ale prosze o wyrozumialosc, mialem pol godziny a tu 10 stron do przeczytania :p
Raczej nie będzie dużej krytyki ;] mało kto przegląda ten dział bo zrobił sie syf, a te nasze posty trzy to jedyne od paru dni ;o , żeby to nie był spam to co napisze to też coś dodam ;] kolejny syf co pewnie nie wejdzie.
Moje umiejętności są propozycją raczej tylko dla wojowników , bez zużycia mp.
Podwójna regeneracja - następna mikstura życia zadziała z podwójnym efektem(użycie x3 na trzeciej gwiazdce)
Żywotność- zwiększa maksymalne hp o 50% na 3 tury i z użyciem jej od razu regeneruje te 50%.(limit użyć raz np)
Szał - postać atakuje losowego przeciwnika zadając potrójne obrażenia przez 3 rundy.
Szacunek- zbiera na siebie wszystkie ataki wroga z dwóch tur (bez możliwości ataku) po czym ginie i połowę maxymalnego hp oddaje postaci większego poziomu w grupie ( tu można dać koszt mp niestety nie wiem ile ;O najlepiej mało ;])
starczy
ps. też nie czytam tego bo czy ktoś dał podobne czy nie to i tak syf jest. Powinnno być podzielone na np ofensywne defensywne itd i kazda umiejetnosc albo chociarz grupa umiejętności kogoś osobny temat, wtedy mozna by oceniać trafnie.
Mega ożywienie ( użycia: zależy od gwiazdki, max 3 ) 57,64,69 MP ( więcej gwiazdek = większy koszt )
Ożywienie rzucone na całą drużynę. Ożywia z 25% hp.
Ratunek ( użycia: zależy od gwiazdki, max 3 ) 60 MP
Dodaje sprzymierzeńcom 25% maksymalnego HP, zdolność ignoruje status Zombie.
Odbijanie ( użycia: zależy od gwiazdki, max 2 ) 70 MP
Podczas tego statusu ( nadaje go na 3 tury ) wszystkie ataki fizyczne i magiczne są odbijane ( jednak tylko 50% obrażeń ), ale nie mogą zabić. HP się zatrzymuje przy 1.
Neutralon - nazwę można zmienić ( użycia: zależy od gwiazdki, max 2 ) 40 MP
Nie pozwala na podwójne ataki nikomu w walce przez 5 tur.
Sztuczna mana ( użycia: 1 na jednej *, 2 na dwóch **, 3 na trzech ** ) 60 MP
Przez 2 tury wszyscy w drużynie mają maksymalną manę, potem każdy ma 0 MP.
Ja zamiast tej Sztucznej many proponuje dodać mega leczenie many.Jeśli np jedna osoba ma pełna manę a trzy pozostałe nie mają many to jak się użyje mega leczenie many to np osoba która ma manę traci(Może 50 mp) ale reszta zyskuje po 60mp czym więcej gwiazdek tym większy koszt i tym więcej many dodaje mega leczenie many.
Paweł Potok(Matma rządzi!!!)