Zaczynamy wielkie oczekiwanie, czego się spodziewacie?
+ już po skończeniu aktualizacji, temat do dyskusji
Podgląd wydruku
Zaczynamy wielkie oczekiwanie, czego się spodziewacie?
+ już po skończeniu aktualizacji, temat do dyskusji
hello nordiahttps://i.imgur.com/e7gk40r.png
Nie sądziłem,że dożyje tego momentu. Na razie tyle w temacie.
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie.
Wątek znajduje się pod szczególną opieką moderacji
Proszę o powstrzymanie się od zbędnego spamu, offtopicu czy hejtowania osób odpowiedzialnych za rozwój naszej gry - skupmy się raczej na radości, bo oto przed nami historyczna chwila.
Miłego wieczorku
Jestem ciekaw jak wygląda Nordia w stylu mfo3 :D Bo w mfo2 bardzo fajnie wyszła, a w mfo3 zapewne o wiele lepiej :P
Nie sądziłem, że to się stanie. Powodzenia wszystkim życzę :)
Zmiana sposobu wydawania nagród za questy – oprócz nowych zadań, zmiany dotkną wkrótce także wszystkich już istniejących questów
ktoś coś wie na ten temat? to brzmi interesująco
Wspaniała aktualizacja, żałuję że trzykrotnie skasowałem postacie :((((
Dziennik -> podgląd questa -> przycisk Pokaż nagrody ;)Cytat:
Zmiana sposobu wydawania nagród za questy – oprócz nowych zadań, zmiany dotkną wkrótce także wszystkich już istniejących questów
ktoś coś wie na ten temat? to brzmi interesująco
nie mogę wejść do Chatki Smera bo mu kasy za pierwszym razem nie dałem, ile trwa ten block
No w tej chwili tak. Doszedł do starych questów jedynie EXP, żetony, gold ew. Reszta (czyli przeniesienie nagród z eventów do panelu dziennika) niebawem.Cytat:
to widziałem, ale jak to się ma do starszych questów? a poza tym większość lub wszystkie stare questy są opisane "Nagrody za to zadanie nie są z góry określone i mogą zależeć od sposobu jego wykonania." - wydaje mi się, że to błąd
Ale fajny news akurat mam wolne od roboty jeszcze 2 dni wiec będzie grane ;)
Nie wiem czy wy też macie takie odczucia, ale wydaje mi się, że za mało jest skrzynek na mapach. Jest sporo schowanych miejsc, które eksplorowałem przed główną fabułą i skrzynki nadawałyby się tam perfekcyjnie. Na przykład nordijskie jaskinie, lub sama Nordia - sporo ślepych zaułków w których nawet skrzyni z miksturami nie ma.
Oprócz tego połowa map wygląda tak samo, ale nikogo za to nie winię. Ciężko zrobić jakieś unikalne mapy w klimacie zimowym. W końcu wszędzie będzie lód i śnieg.
Oczywiście są to odczucia z samego początku, nie narzekam jeszcze na nic.
Podobała mi się natomiast walka z Niebieskim Smokiem, i z tego co widziałem, to Nixxly jest bardzo ciekawym minibossem. Jak najbardziej fajny pomysł. Ten labirynt na czas o dziwo był przyjemny, zrobiłem go za drugim razem - łącznie ze skrzynkami.
Praktycznie zawsze w tych skrzynkach porozrzucanych po mapie były słabiutkie nagrody. Może teraz jest mniej, a są lepsze.
Swoją drogą proponowałem coś fajnego. W każdej skrzynce z upka miał być fragment przedmiotu - dopiero po otworzeniu wszystkich dostępnych skrzynek z danej aktualizacji mamy wszystkie części z których kowal złożyłby unikat na max lv. Nie mam pojęcia czy zostało to zrealizowane, ale jeśli nie to warto przypomnieć.
Wbiłem jako 2 80 lv elo.
Ciekawe jak będzie wyglądała topka graczy z największą ilością expa po nocce
Fajnie, że w końcu wyszła nordia.
Bądź co bądź to chyba nawet idealny moment - rynek mobilny jest porządnie rozwinięty, granie na telefonie w MFO nie jest aż takie złe więc może znajdzie się parudziesięciu nowych graczy.
Niemniej uważam, że Nordia wyznacza teraz bardzo ważne zadanie - od teraz każda kolejna aktualizacja nie może już być tak późno. Ale to tylko życzę żeby szło jak najlepiej.
Może i nawet przejdę sobie fabułę po skończeniu pracy, ale to raczej już nie dla mnie :)
https://mfo3.pl/r/bfeac6309 -Chyba pierwszajednak druga karta z Nordii
2 skrzynki z Próby Lodu, zawierają w sobie losowy lodowy ekwipunek na 68lvl
Ja zdobyłem pierwszą: https://mfo3.pl/r/b89f2586a
Grałem jak byłem jeszcze w podstawówce, a teraz jestem po maturze ile to czasu minęło nawet Devos nie przerobiłem bo już nikt kogo znałem nie gra. Warto wrócić?
Łezka się w oku kręci. Tyle ludzi poznanych tutaj, a teraz lista znajomych pusta bo nikt już nie gra.
Cytat:jednak te opisy kart nie wyszły mi aż tak źle, jak myślałem :DCytat:
Dlaczego update nie był przeprowadzony w niedziele? Poza tym brak oferty dla osób, które lubią wbijać ponad limit dyskwalifikuje ten update dla mnie jako atrakcyjny. Niby jest 15 artefaktów do zdobycia za różne osiągnięcia to co stało na przeszkodzie, żeby wprowadzić i taki?
Ale co tym razem dostanę za wbicie 5lv ponad limit? Nie jest nic napisane, więc pewnie nic nie dostanę + brak zdolek na wyższej gwiazdce = brak większych chęci na robienie tego.
Dajcie namiary na kogoś kto wymyślił, że dane NPC są w konkretnych godzinach. ;)
A tak serio: często nie wiadomo, czy postęp questa jest zbyt mały, czy mam po prostu czekać jak kołek, aż NPC mi się pojawi.
Gdzie „nie wiadomo”?
Przyznam, że jak zobaczyłem informację na Facebooku o Nordii to myślałem, że to żart. Jestem jedną z tych osób, które już od dawna nie grały aktywnie, ale trzymałem swoje konto w oczekiwaniu na ten dzień. Mam nadzieję, że pamiętam choć trochę jakie taktyki stosować w tej grze i dam radę przejść aktualizację :D
Kim albo gdzie jest mieszkaniec Górskiej chaty?