Hej. Od pewnego czasu zastanawiam się co będzie po walce z Thanargiem. Jakie macie propozycje?
Podgląd wydruku
Hej. Od pewnego czasu zastanawiam się co będzie po walce z Thanargiem. Jakie macie propozycje?
Pewnie takie jak w mfo2
pożyjemydożyjemy, zobaczymy ;)
Myślę, że będzie po prostu zakończenie fabuły bez powtarzania. Bo inaczej by przepadły teleporty itp. Dlatego można mieć kilka postaci.
MFO3 nie zostanie skonczone. Zakladajac, ze kazde miasto bedzie nawet powstawalo 1 rok, to calosc zajmie ze 12lat?
1 rok to wątpliwa wersja, obecnie Nordia jest tworzona już 14 miesięcy prawie, a obecnie zakładając brak jakichkolwiek informacji że trwają nad nią jakieś intensywne prace, można założyć że potrwać to może nawet do końca br. (chyba, że będą to 2 pełne miasta Nordia + Azarad). Myślę, że jest optymalna szansa na ukończenie MFO3 w tej dekadzie :)
W każdej dziedzinie pojawia się miejsce postoju, niezależnie od tego, czy jesteś pisarzem, piosenkarzem bądź Mroczną Boginią, Almą Wade. Wydaje mi się, że poczekamy jeszcze trochę na odsłonę kolejnych terenów Arkadii, a później pracę będą posuwać się równym rytmem. Co zaś się tyczy samego zakończenia- na pewno będzie epickie. Zapewne fabuła zostanie mocno urozmaicona, przez co powiększy się nam świat i wzrośnie liczba miast. Na pewno nie będzie powtarzania całej fabuły od początku. Zamiast tego Twórcy skorzystają chyba z rozwiązań takich, jakich można uświadczyć w Margonem bądź Tibii.
Ja chciałem że by był wolny świat gdzie tylko chodzimy i nabijamy lvl oraz bijemy się na arenie, pvp itd
Fabuła o uratowaniu brata skończy się jak będą wszystkie miasta to może jakaś druga fabuła ? :D
Mi się wydaje że jak uratujemy już brata w queście głównym, to pewnie będą jeszcze (Chyba) Inne miasta gdzie by były inne questy i nieobowiązkowe bossy :D
Wtedy gra była by Ciekawsza. Zależy co mają w planach admini :)
Fajnie jak by dodali kilka zakończeń wtedy można by (tak jak w mfo2) przechodzić fabułę od nowa i sprawdzić każdy the end.
To nie jest zły pomysł, takich zakończeń można by dać kila i od razu gra Ciekawsza.
W tej grze nie widzi mi się reset fabuły :D
Co by się stało z portalami? Gdyby zostały to by rozwaliły fabułę, a gdyby znikły to mielibyśmy olbrzymie straty.
Lepiej by było po skończeniu fabuły zostać w ostatnich miastach i bić tamte mega trudne mini i za skończenie fabuły dostalibyśmy np exp x2 dla kolejnej postaci.
Załóżmy że ukończyli robienie całej fabuły do końca że można go już skończyć
i dla tych co skończyli pierwszą fabuły czyli uratowali brata to można by zrobić drugą fabułę która byłaby trudniejsza niż poprzednia i wtedy gracze by mieli co robić albo questy pododawać nowe xD
Ja popieram pomysł Wasabiego ponieważ znowu ta sama fabuła jaka była wcześniej znudziła by się ale jeśli by dodali nową fabułę nikt by chyba nie narzekał :D
Ja myślę że administracja nie zrobi drugiej fabuły, tylko zrobi MFO4 z tą samą fabułą.
dokładnie, wątpię, by za drugim razem, mając kilkasetny poziom ktoś używałby srebrnego pyłu na np. wywce
byłoby mnie srebrnych pyłów, ale to nie znaczy, że byłoby to stratne.
Zresztą zawsze można zrobić tak, że portale po prostu staną się nieaktywne, a nie, że stracą srebrny pył.
Zróbcie tak, że po pokonaniu Thanarga wrócimy do Dilli, i dalej bedziemy wbijali juz nastepne levki.
o czym wy wogóle dyskutujecie? będzie ukończona fabuła za xx lat, to będzie można drążyć ten temat.
Rozwiązanie jest proste .
Obecna fabuła --> 2 wyspy ---> Miasta ---> bohater jest chłopcem ---> ratuje młodszego ---> żyją szczęśliwie ---> 20 lat
20 lat pózniej nasz niegdyś mały bohater ma własną " rodzinę "
I razem wyruszają w podróż po oddalonych wyspach lecz dopada ich sztorm statek nabiera wody a do łodzi ratunkowej wchodzą tylko 2 osoby . Bohater ładuje swoje dziecko i żone a sam zostaje na statku i próbuje przeżyć po czym wyrusza w poszukiwaniu swojej rodziny po dziesiątkach / setkach małych wysepek archipelagu .
O czym wy myślicie ? Nikt z nas tutaj nie dożyje dokończenia fabuły. Możemy popytać nasze dzieci co o tym myślą.Może im się uda dożyć końca gry.
Poand 900 dni devos, nordia juz ponad 400 dni...
Moim zdanie jak się zakończy zadanie główne to wtedy wrócimy do Dili i wszyscy będą świętować nasz powrót ale niestety sielnka nie trwa wiecznie... Mistrz Solidius został opanowany przez Tharthaga i łączy siły z tym gościem co daliśmy mu w Devos woreczek z najpotężniejszymi artefaktami. I jednocześnie razem oni tworzą Tharthaga 2 i mistrz Solidius zapada w śpiączkę. Tak samo niestety wszystkich złych gości których pokonaliśmy powracają po zemstę... Kalvador, Zack i inni. Tak samo powróciły niektóre bossy które pokonaliśmy: Minotaur 2, Przeklęta Nimfa i Nimfa 2, Gomez 2 z Banita A i Bandyta A, Tak samo będziemy musieli pokonać Zielonego Smoka 2 żeby dostać Umiejętność chodzenia po górach. Dalej niechce mi się pisać........
Oki może troszeczke przesadziłem....
W sumie może być ok. Ale bym dodał że na początku, po świętowaniu mistrz solidus nas atakuje, przegrywa i potem łączy się z thagardem, tylko że na celu nie jest nasz brat, lecz my :) Ciekawie by to wyglądało że wbijamy do nowego miasta a tu zza krzaków wyskakuje typo co nas atakuje :D
ja myśle by ta droga za bratem by się ciągneła w nieskończoność aż w końcu w mieście kurtus na piramidzie była ostateczna walka.
I SZCZĘŚLIWE zakończenie.
Ja bym po zakończeniu głównej fabuły wykorzystała questy które piszą w propozycjach nowych questów :D
O ile najpierw w Ziemię nie walnie asteroida, która wszystkich zabije, to jeśli już ukończą fabułę to prawdopodobnie będzie tak jak w MFO2, czyli przechodzimy od nowa. Chociaż dobrym rozwiązaniem byłoby wzmocnienie wszystkiego, nawet potworów tak mocno, żeby nie zabijać wszystkiego na hita. Może jeszcze jakieś dodatkowe funkcje/zadania po przejściu gry więcej niż raz?
Tyle, że w MFO2 potworki są wszędzie, a MFO 3 można je sprytnie ominąć. Może po prostu kończenie fabuły na drugiej postaci, co w MFO2 jest niemożliwe chyba, że na serwerze 3. Ewentualnie +1 miejsce na postać za ukończenie fabuły, a liczba ukończeń gry dopisywana na postaci głównej.