-
Nowe eq - tarcza
Siema!
Nowy pomysł - wprowadzenie tarcz
+ DEF - SPD
+ DEF MAG - SPD
+ DEF + DEF MAG - SPD
Przykład kilku różnych tarcz na różne poziomy:
Poziom: 5
Typ: Ręce - tarcza
Statystyki:
Obrona +10
Szybkość - 2
Poziom: 20
Typ: ..
Statystyki:
Obrona +19
Obrona magiczna + 14
Szybkość - 5
Poziom: 100
Statystyki:
Obrona +87
Obrona magiczna +96
Szybkość -19
Oczywiście mozna wszystko zmienic. uwazam to za bardzo dobry pomysl, kazdy kto walczy ma jakas tarcze... czy to drewniana deska, czy to czołg opancerzony... czy to wałek do ciasta :D
-
tarcz jako osobnych elementów uzbrojenia nie ma potrzeby wprowadzać, ale raz na kilkadziesiąt poziomów w dodatkach, czemu nie
-
Ja uważam, że już trochę za późno na wprowadzenie tarcz do gry. Za dużo byłoby z tym problemów, większa obrona gracza-bossy mniej silne. Myślę, że byłoby za dużo zamieszania z tym.
-
Czemu miało by to zostać wprowadzone?? Może jakieś argumenty??
Do tego były podobne tematy na początku MFO 3, ponieważ gracze, którzy grali zawsze (z tarczami) na v2 (MFO 2) byli zaskoczeni, że nie ma tutaj tarcz. Jednoznacznie wynikło, że tarcz nie będzie. Tomi, bądź Jacek podali nawet powody, dla których nie będą robili tarcz, jak sobie przypomnę to może napiszę.
-
Jestes swiadomy tego, ze mozna wprowadzic tarcze, naszyjniki, nagolenniki, naramienniki, talizmany, skareptki/a raczej onuce, metalowe majty i jeszcze inne rodzaje czesci uzbrojenia, ale bedzie potrzebna zmiana wzorow itd? Ewentualnie odliczyloby sie po pare punktow od kazdego eq... I na co to?
-
Myślałem, że żartujesz pisząc w poprzednim temacie, że chcesz napisać tą propozycję... Jest wystarczająco dużo uzbrojenia nawet i bez tarcz.
-
Nie będzie tarczy. Choć jeszcze podczas prac koncepcyjnych walczyłem o jej dodanie ;)