Witam, czy mógłbym się dowiedzieć za co dostałem knebla? Nie napisałem nic kontrowersyjnego.
Podgląd wydruku
Witam, czy mógłbym się dowiedzieć za co dostałem knebla? Nie napisałem nic kontrowersyjnego.
moze napisales cos o zakazanym temacie igrzysk smierci bo kazdy post zwiazany z tym tematem jest magicznie w koszu
Ach ta cała cenzura, moderacja celowo chce zamknąć nam usta!!
A tak poważniej, już niejeden raz na ten temat się wypowiadałem, nawet temat dot. przyspieszenia prac nad przywróceniem eventów jest oznaczony jako "zaakceptowany".
Nie widzę powodu aby cały czas tym spamować, ani to nie przyspieszy prac, ani w żaden sposób nie pomaga.
Czy powinno to być już wprowadzone - pewnie tak, czy dałoby się to zrobić szybciej - możliwe.
Ale ciągłe pisanie o tym niczego nie zmieni, zwłaszcza, że w zdecydowanej większości to nie są poważnie napisane posty z np. zadanymi konkretnymi pytaniami (np. co stoi na przeszkodzie aby wypuścić to w wersji niezmienionej) tylko są spamem, takim jak Twój poprzedni temat oznaczony jako błąd P1, że przy evencie walentynkowym nie wprowadzono IŚ.
Zapewniam, że każdej ze stron (zarówno tym wyczekującym nowego contentu jak i tych co go tworzą) zależy żeby go wypuścić tak szybko jak to będzie gotowe.
I tak, kolejne niepotrzebne tematy znowu "magicznie pojawią się w koszu" za pomocą mojej ręki.
nie zeby cos ale w zaakceptowanych to jest propozycja turniejow z 2011 roku wiec to zaden wyznacznik Xd
a tak powaznie to po co pisac powazne posty jesli w ostatnich miesiacach pojawia sie x postow o igrzyskach i nadal nie ma ich wprowadzonych z niewiadomych przyczyn gdzie doslownie wystarczy je WLACZYC bo nikt nie wymagal tego ze bedzie balans czy jakiekolwiek zmiany wzgledem tego co bylo rok temu na 80lv, oczywiscie po prawie roku oczekiwania bez is jak bedzie tkai balans jak na poczatku pvp to beda jeszcze wieksze smiechy z administracji i testerow niz gdyby wypuszczono je szybko w mniej dopracowanej wersji i poprawiac balans na biezaco
Anti-offtop: Drogi Falafelku, dostałeś knebla za włączanie swojej prywatnej kłótni z moderatorem do niezwiązanego z tym tematu na Shoutboxie. Nikt nie pytał co sądzisz o załodze forum, więc zwłaszcza jeżeli ta opinia jest negatywna, nie ma co się nią dzielić.
Ok, teraz mogę pisać poza tematem:
Klasycznie, problemem jest komunikacja z obu stron. Tematy "proponuję dodanie IŚ" są efektem frustracji społeczności graczy, która eventu wyraźnie chce. Źródłem frustracji, jest całkowity brak komunikacji ze strony działu projektowego/administracji, tylko Ty się uwijasz jak w ukropie mówiąc "wiemy, pracujemy nad tym, będzie'. Tak, wiem że więcej mówić zwyczajnie nie możesz.
Mi byłoby miło, gdyby administracja dała znać, czemu IŚ jeszcze nie ma. Z mojej naiwnej perspektywy, przywrócenie eventu ogranicza się do zmiany liczby w "max lv" z "80" na "100" i podpięcie dostępu na IŚ na arenie w Scythe i Kurthus. Słyszenie "trwają prace" daje mi flashbacki z poprzedniej roboty, gdzie mówiłem "no pracuję nad tym" gdzie chodziło o wklejenie dwóch tabelek i kliknięcie "zrób wykres" w Excelu i wklejenie do PowerPointa, ale nie miałem grama chęci do tego by to robić.
Jeżeli przyczyną przedłużania się prac jest to, że faktycznie przygotowane są nowe funkcjonalności - to na litość Shivy, napiszcie o tym na forum, dajcie znać itd. To zredukuje moje zarzuty do "prac nad IŚ" do minimum (choć wciąż wolałbym, żeby IŚ były dodane w formie szczotkowej niż żeby ich nie było).
A jeżeli problemem jest "nie chcemy już rozdawać MFów za darmo" to obniżcie nagrody 5x i shipujcie.
Ogólnie, danie statusu "pracujemy nad tym dlatego jest dłużej" jest lepsze niż "zrobimy to zrobimy, przestańcie nam przypominać co pół roku"
fair point, aczkolwiek mój post o którym mówiłem jest sprzed miesiąca, nie 15 lat ;)
Nie, nie wystarczy ich "dosłownie włączyć".
I, żeby to było jasne, ja się też z tym w pełni zgadzam :)
I raczej nigdy tego nie ukrywałem - moje podejście do tego jest takie samo gdy byłem tylko zwykłym graczem.
Choć z podawaniem konkretnych terminów to teraz rozumiem dlaczego tak bardzo jest to unikane.
Od siebie mogę dodać dwie prawdopodobne (podkreślam, że prawdopodobne - nie jestem jakkolwiek osobą decyzyjną w tych kwestiach ani pełnoprawnym testerem) przyczyny dlaczego nie można tak o wgrać czegoś "bez zmian" (np. iś):
- zmiany silnikowe = nawet jeżeli "dla graczy" kompletnie nic się w evencie nie zmieni, to jest sporo rzeczy, które przy okazji można poprawić/zmienić.
- kwestia wgrywania rzeczy na live = wgrywając "nowe" rzeczy musisz uważać, żeby przypadkiem nie wgrać z testowego pozostałych zmian, które nie powinny ujrzeć światła dziennego, bo są np. niedokończone.
Z eventami okazjonalnymi (np. walentynkami) jest trochę inaczej - one są cały czas na live tylko ukryte i się uruchamiają konkretnego dnia (stąd możliwość biegania po mapach eventowych mimo, że event się skończył).
A jeżeli przy wgrywaniu czegoś wystąpiłyby krytyczne błędy po jakimś czasie, to ponownie musisz pilnować tego aby przypadkiem nie zgrać czegoś co zgrać nie powinieneś. Dlatego czasem lepiej poczekać aby wgrać dwie rzeczy jednocześnie, nawet jeżeli nie są one ze sobą w żaden sposób związane.
albo generalnie, bez nagród niech puszczą. Jeśli graczom bardzo zależy na samym evencie, a nie na dojeniu go, to puszczenie eventu samego bez żadnych nagród wystarczy. A kiedy się ogarnie balans, to nagrody się doda.
- - - - - - - - - -
a co sądzisz o tym, żeby po prostu, zamiast blokować IŚ podczas upka, to blokować same nagrody i zostawiać graczom event? Nawet wciąż na tym samym, 80tym poziomie można było zostawić, dla wielkich zapaleńców IŚ. Albo tylko podnieść lvl do 100 i bez nagród dać.
no rel nagrody w tej grze nigdy nie zachecaly do grania to byl zawsze dodatek pierdola fakty sa takie ze nikogo nie interesuje nawet i 5kk i 50mf za igrzyska co tydzien bo to po prostu nic a gold jest useless. i ja sie boje ze jak po 4,5 roku scythe zostalo wypuszczone z 3 krytycznymi bledami/nie planowanymi "ulepszeniami" lub featurami broni to mnie ciekawi zatem ile bedzie poprawiany jakis glupi silnik i pisane kilka komend. mamy 2026 rok mamy ai itp ta gra jest na rpg makerze i na prawde nie rozumiem co tu jest skomplikowanego natomiast moze ktos wyjasni.
a tak w skrocie wypuscie igrzyska i kg takie jakie sa nawet z tymi testowymi nazwami ja uwazam ze takie rzeczy powinni gracze testowac i miec do tego dostep u mistrza areny zeby sie bawic. co do nagrod moze zrobcie drozsze wejscie do tych is kg i zrobcie nagrody zetonowe eq lub mf ale w takiej ilosci w ktorej chociaz jakkolwiek chce sie o to walczyc bo nawet te 1-2k zetow to jest 5-10 losowan (btw limit powinniscie zwiekszyc zetow i ilosc z walk bo ten system anty nabijanie zetow jest tragiczny a ilosc zetow jaka za walke dostajemy w porownaniu do 80 lvl jest proporcjonalnie jakies 5% wyzsze xddd)
- - - - - - - - - -
wystarczy napisać "proszę o zgranie" w temacie na forum testowym to po 1
silnik jak w koncu sknerus mak kwacz kupil lepszy to rozumiem ale jesli to jest ten sam silnik te same kg to na prawde xddd a w sumie zamiast nam kazac czekac bez slowa na kg is to moglibyscie w koncu zaczac mowic graczom na jakim etapie jestescie bo na prawde te ukrywanie wszystkiego i nie mowienie takie to tylko bardziej podk000rwia kazdego i taka jest prawda.
jak ty mozesz powaznie mowic o kwesti wgrywania testowych rzeczy czlowieku zanim ten update wyszedl to kazdy wiedzial jakie eq bedzie i zdolnosci to o jakiej poufnosci mowimy ze cos na swiatlo dziennie nie ma wyjsc jak eq bylo nawet w kasynie. nawet jak cos sie zesra i pojawi jakis blad to na prawde gracze nie beda mieli o to bolu i chyba juz predzej lepiej wypuscic cokolwiek niz trzymac malpy w niepewnosci. jedyne czego nie powinno ujrzec swiatla dziennego to niektore posty waszej administracji oraz niektore powody do banow. kg i igrzyska mapy tez mozecie odrazu wgrac przeciez wam tam nikt nie wejdzie a nawet jesli sa nowe to kogo to obchodzi jak bedzie wieksze is to w koncu bedzie normalnie wow ale to na prawde nie powinny byc tajemnice xdd.