[P?] Missclick na złotym pyle
No to ten...złapałem się na to.
Ogólnie przyzwyczajenie z każdego innego aktywatora moje było takie, że anulowanie akcji wymaga wybrania drugiej opcji.
No i przeklikałem opcje wybrania portalu przy krysztale z myszką ustawioną w dół, więc wybrało mi akcje aktywacji złotym i instynktownie próbowałem anulować akcję drugą opcją, aktywując tym samym portal w Warsztacie Czarnoksiężnika.
"Błąd" po mojej stronie, bo wystarczyło na chwilę się zatrzymać i przeczytać, co mówią konkretne opcje dialogowe, chociaż gra przyzwyczaiła mnie do tego, że anulowanie zbierania/aktywowania/etc. dokonuje się za pomocą drugiej opcji dialogowej. Tutaj jest na odwrót.
Miło by było, jakby się udało odzyskać ten Złoty pył (już kij ze srebrnym, którym miałem aktywowany tamten portal, bo mam ich sporo) co bym sobie za pamięci już je zużył tam, gdzie chcę, żeby nie mieć szansy na popełnienie tego samego błędu. Dodatkowo niby dobrze by było zabezpieczyć tego typu aktywacje w inny sposób (bo zamiana opcji dialogowych może zadziałać zupełnie odwrotnie i mylić osoby, które są już przyzwyczajone do takiego stanu rzeczy w przypadku Złotych Pyłów).
A jak nie no to trudno ;/ Chyba jakoś przeżyję, choć ten złoty pył przypadkiem wolałbym mieć aktywny na innym kurthyjskim portalu.