[P2] Podlanie rośliny zamienia ją w uschniętą/Rośliny zbyt szybko usychają
Witam serdecznie dzisiaj podczas pielęgnacji kukurydzy spotkałem się z sytuacją że jedno pole miałem podlane pobrało energię i wodę z konewki i po minucie pole wyschło nie spotkałem się nigdy z takim czymś proszę się określić czy to błąd czy nie , jeżeli nie to proszę o zamknięcie tematu
1 załącznik(i)
[P2] Podlanie rośliny zamienia ją w uschniętą
Poniższe rośliny są wszystkie uschnięte, jednak wymagają podlania by dowiedzieć się, że są faktycznie uschnięte. Bardzo niekomfortowe, bezsensowne (bo tracisz ene na już martwe rośliny) i ogółem raczej nie powinno to tak działać (już powinny być uschnięte).
Also, kukurydza wymagająca podlewania co 18h jest upierdliwa, bo nikt normalny nie jest w stanie codziennie wchodzić po 18 godzinach by podlać.
Załącznik 22885
[P3] Rośliny zbyt szybko usychają
Nie jestem pewien czy to błąd czy nie (mechanika farmy nie jest w 100% znana), ale zgłaszam bo nietypowe.
Na postaci musaraj zasadziłem kukurydzę i podlewałem o następujących godzinach:
Czwartek 00:30
Czwartek 21:44
Piątek 18:47
Sobota 20:5x
Pola były świeżo użyźnione i spulchnione przed posadzeniem.
W momencie gdy zacząłem podlewać rośliny w sobotę, te okazywały się uschnięte - ten sam problem co tutaj . Po 2 podlaniach porzuciłem farmę. Dzisiaj ok. 9:40 wszystkie rośliny były już widocznie uschnięte, a na 2 polach, które opróżniłem wcześniej były chwasty.
Czyli:
- kukurydza umarła po jednym spóźnionym podlaniu (zakładając, że hipoteza o 4 godzinach bez problemu jest poprawna) i 2 podlaniach w przedziale 3-3,5h opóźnienia.
- chwasty wyrosły po nieco ponad 11 godzinach. EDIT: jednak po 12+ godzinach
Intuicja mówi mi, że coś się skopało przy zmianie czasu, ale mogę też po prostu być w błędzie co do założeń mini-gry. Proszę o sprawdzenie.