Siema,
proponuję dodać skip do ww. lokacji tak, jak jest to chociażby z Uroczyskiem.
Tyle.
(tłumaczenie jak dla neandertalczyków):
[SPOILER
Podgląd wydruku
Siema,
proponuję dodać skip do ww. lokacji tak, jak jest to chociażby z Uroczyskiem.
Tyle.
(tłumaczenie jak dla neandertalczyków):
[SPOILER
Na nie. Wszystkie podane lokacje już da się pominąć na mapie.
Przed obecnym upkiem bym pewnie powiedziała, że pewnie nie ma szans, bo można przejść przez drzewa/rzekę, więc nieopłacalność chodzenia przez te lokacje jest zachętą do spalania eny na przechodzeniu przez drzewa/rzekę, ale w tym upku można pominąć wielką przełęcz, bez żadnych dodatkowych kosztów czy tym podobnych, więc może jest szansa na wejście? Osobiście jestem jak najbardziej za, skoro na wielkiej przełęczy też jest.
bardziej by mnie osobiscie interesowaly jakies skroty:
- z eliar do devos
- z devos do nordii
- z nordii do azarad
- z azarad do jakiegokolwiek cywilizowanego miejsca
zwlaszcza devos/nordia i nordia/azarad, bo obecnie kompletnie nie ma sensu isc tam na pieszo. marnujemy tyle samo energii co na teleport.
ewentualnie mozna calkowicie usunac koszt energii z chodzenia po specjalnym terenie, bo szczerze mowiac po co to komu? i wtedy nie trzeba bedzie nawet wprowadzac wiecej tego typu skrotow.
Popieram każdą zmianę usprawniającą rozgrywkę.
No w zasadzie ten koszt eny sprawia, że poświęcenie czasu staje się czasami mniej opłacalne niż trwająca kilka sekund teleportacja.
A on jest chyba przeżytkiem po czasach gdy były tylko niewidoczne mobki, więc "karano" ludzi za to, że przechodzili szybciej, zamiast tracić ene wpadając w niej. Teraz to juz bezsens.
Ja bym go albo usunął, albo przebudował mape swiat:arkada tak, żeby chodzenie pieszo opłacało sie bardziej niż tepanie. I popieram dkróty z głównego postu
To może po prostu, kiedy postać zużyje X energii (np. 100) na ruch po danym terenie to „uczy się”, jak bezproblemowo przez niego przechodzić i od tego momentu nie zużywa energii?
Prędzej by pasowało nauka darmowego chodzenia w następnym mieście/upku - czyli teraz w scythe/kuthus moglibyśmy nauczyć się chodzić za darmo po śnieżnym lesie, lodzie, śniegu
Albo ewentualnie, na podobnej zasadzie, ale jako wyposażenie i z dziennym limitem - np. 100 darmowych kratek, albo na konkretne tereny albo na wszystkie