-
[QUEST]Dom, słodki dom
Quest: Dom, słodki dom
Obowiązkowy: Nie
Poziom: 90
Mapy:
Opis:
- Quest rozpoczynamy od rozmowy z elfem-niziołkiem Eldarem, który siedzi w Oberży "Srebrna Maska" na polu [7:8]. Po odpowiedniej opcji dialogowej, czyli zainteresowaniu się powodem smutku Eldara, dowiadujemy się, że w ramach młodzieńczego buntu opuścił on swój świat. Teraz bardzo tego żałuje, ale aby móc powrócić do swojego domu potrzebuje zdobyć 3 Totemy Natury. Naturalnie zgadzamy się pomóc elfowi-nizołkowi, otrzymujemy od niego Klucz Eldeara i tym samym rozpoczynamy questa.*
- Kolejność zdobywania totemów jest dowolna. Ale najbliżej nas znajduje się totem w Kamienicy Fideasza. Drzwi do kamienicy otwieramy wcześniej otrzymanym kluczem. Po wejściu do kamienicy i rozmowie z Fideaszem, który stoi na polu [13:21], dowiadujemy się że totem jest w salonie i jest przypadkowo strzeżony przez Vourasha, najsilniejszego z Mefitów.
- Po wejściu na piętro w Kamienicy rozpoczynamy walkę, najpierw z https://forum.mfo3.pl/attachment.php?attachmentid=21868Mefit Wody x4, a następnie z Vourashem (który jest odrobinę silniejszym, ale za to pojedynczym Mefitem Wody). Po wygranej walce zdobywamy Głowę Vourasha, którą należy wrzucić do Portalu na polu [6:14] aby go zamknąć. Po wszystkim możemy podnieść totem z pola [5:11] i opuścić domostwo.
- Drugi z totemów leży sobie bezkarnie na polu [11:7] w Chatce Wiedźmy.
- Ostatni z totemów czeka na nas cierpliwie w lokacji Posiadłość Czarnoksiężnika: Schowek na polu [14:10]. (Aby tam dotrzeć, musimy mieć pewien postęp w queście Zemsty Słodki Smak.)
- Posiadając wszystkie 3 totemy wracamy do Eldara, który nam dziękuje, sowicie nas wynagradza i opuszcza Oberżę. Tym samym kończymy questa i otrzymujemy nagrodę.
*Jeśli obraziliśmy niziołka-elfa w trakcie dialogu z nim przed rozpoczęciem questa - możesz spróbować ponownie następnego dnia.
Nagrody:
-
On pojawia się po pokonaniu Anakina.
-
Musi być inny powód, jeśli go nie miałeś. Ja Anakina pokonałem 10.05, a quest rozpocząłem 03.05