Eventy są słabe (mogą być lepsze?)
Eventy w mfo są tak właściwie słabe i bezużyteczne.
Po co one są tak naprawdę? Wprowadzają jakieś potworki nowe oraz kolekcje z nich, a poza tym?
Wsm nic, może jakoś minimalnie szybciej się da wzbogacić jak się je robi, ale to w całości rozgrywki mega mało daje, dodatkowo kolekcje zbiera ile? Z 5 ludzi w tej grze? A reszta to sobie random wklei jak randowo coś dropnie bo i tak nikt nie odkupi.
A co z jakimiś trwałymi benefitami z okazji robienia eventów?
No niekturzy powiedzą że jakieś te dropy złota, doświadczenia itp można uzyskać ale to nic nie zmienia w rozgrywce,
Moją propozycją jest dodanie dropu jakiegoś nowego eq lub też zdolek do eventów.
Oczywiście zarówno zdolki jak i eq było by niedostępne w żaden inny sposób niż na danym evencie (oczywiście oprócz handlu, zawsze można by je kupić od innych graczy)
Już spieszę z wyjaśnieniem:
(Eq) Nazwa:
-eq można podpisać jako eventowe lub np super unikatowe, aby widzieć że jest to inne eq niż to na codzień w rozgrywce
Zastosowanie:
Tutaj wymyśliłem takie 2 możliwe opcje:
- albo eq będzie minimalnie lepsze od normalnego eq w grze (mam na myśli unikatowe) pod względem jakisch pkt lub też odporości
- eq będzie na podobnym poziomie co unikatowe lecz zrobione w inny sposób, np nie ma chyba czegoś co by dawało atak/atak mag + speda więc mozglo by takie dropić (słaby przykład lecz lepszego nie wymyśliłem, a chodziło aby ukazać jakoś moją wizję)
- można by jakieś śmieszne odpo dodać do tego nowego eq np na krwawienie heh
- lub też robić sety konkretne np pod expienie (każda część by np dodała +100 aktywności)
Lub też aby nie wpadać w potworki (każda część by dawała -100 aktywności)
-- zdolki by były unikalne na całą rozgrywkę, jakieś fajne można zdolki powymyślać co ich zastosowanie by się od razu kojazyło z danym eventem
(NP: wielkanocny przesyt - Obniża staty przeciwnika o 10% na 3 tury)
Drop:
- eq mogło by dropić np po 1 części z każdego minibosa, i zdolki też
- może też za zadania lub wymiane zbieranek można by coś dostać?
np weźmy pod uwagę event Wielkanocy
- Z królika jakaś broń
- Z jajka dodatek
- z kurczaka jakieś butki
- za zadania dziennie (za ostatnie) losowa część z tego nowego eq
- za wymianę pisanek nowa zdolka
I tak naprawdę po co więcej i tak to już wprowadzi fajne urozmaicenie
Dlaczego warto wprowadzić by było takie coś?
- wsumie czemu nie,
- korzyści z eventów nie były by na 5min, lecz gracze mieli by pretekst aby faktycznie robić eventy, i w nich aktywnie uczestniczyć, korzyści by były na całą rozgrywke
-Może powstały by jakieś nowe taktyki na pvp/bosy itp
-Rozwiną by się rynek (chociaż na chwilę)
- urozmaicenie rozgrywki
Minusy tego rozwiązania,
-No gracze co nie robią eventów by cierpieli i narzekali więc by zaczęli je robić więc wsumie profit
Tak naprawdę w grze jest mega dużo śmieci czyli tak zwane eq zwykle (nieunikatowe)
Są jakieś z którch się korzysta np farmera/Eskimosa/wyklęte ale większość to śmieci co nawet się na nie nie spojrzy nigdy Więc czemu by nie dodać jakiegoś choćby słabego eventoweqo eq Abu te eventy serio miały jakiś sens?
Pozdrawiam hakelbery Fin (Fin Fin Fin)