-
widoczna klasa postaci
Tak jak w temacie.
Proponuję, aby w oknie profilu widniała klasa postaci: woj lub mag(tak jak to było w mfo2). Jeżeli chcemy z kimś zawalczyć musimy wejść w jego pokonane potwory i zobaczyć czy jest wojem czy magiem. Klasa mogłaby również wyświetlać się w oknie pojedynków :D
-
Jestem na bardzo-tak , ulatwilo by to system bójek i PvP.
Dosłownie 2minuty temu zanim sprawdzilem jaka dedmaus ma profesje po restarcie, on juz wylogowal bo taki ma zwyczaj jak mnie widzi.
-
No niewiem.
Przeciez i tak trzeba zawsze sprawdzic atrybut/broń przeciwnika przed walką.
-
E gdzie tam CHaos, ja nic nie sprawdzam tylko wlaczam raport i patrze na mane.
-
Ja podobnie, jak Sheep patrzę tylko na manę. Nie zwracam uwagi na broń używaną przez przeciwnika :]
-
Ja również uważam to za świetny pomysł. Zazwyczaj sprawdzam profesję przeciwnika jak koledzy wyżej, a nie jest to zbyt wygodny sposób.
-
Również jestem za, jeżeli wyłączycie podglądanie raportów. Łatwo podejrzeć strategie przeciwnika ..
-
Jestem na nie
A po co ?
Jest dobrze jak jest
-
nie był już temat poruszany jesteś podróżnikiem możesz być paladynem łowcą magiem bitewnym łotrzykiem wojownikiem czym jak się nazwiesz czy zdefiniujesz a to że wszyscy mówią mag woj to umowne jest ;)
-
Chodzi o to ze np. w profilu pisze:
Preferuje walkę wręcz.
albo;
Włada magicznymi atrybutami.
-
Jeżeli ktoś prosi cię o walkę , to wchodzisz w jego profil i patrzysz w raporty , i oglądasz raport .Widzisz czy to mag czy woj .
-
Na nie... Albo atakujesz i liczysz akurat na ta profe albo tracisz te 3 sekundy i sprawdzasz. Kolejne ulatwienie dla anty. Ktos zrobi np. anty woja i bedzie atakowal tylko wojownikow. Ekwipunek na maga/woja mozesz sobie zmienic w ciagu sekundy ustawiajac profil.
@ Nie uzywam wiekszosci znakow interpunkcyjnych oraz polskich znakow. Tak btw. a Ty moze slyszales ze nie stawiamy przecinka przed jak w zdaniach prostych? ;)
-
Ty słyszałaś o czymś takim, jak przecinek? ;s
-
Tak, zdecydowanie tak, spotkalem sie z przypadkiem, ktory mowil, ze jest magiem i owszem, byl nim, ale chwile przed walka zrobil reset na woja, a ja w eq na maga bylem ;)
-
Ja jestem na nie. To wina darmowego resa. Potem tak raczej nie będzie. Dlaczego na nie?
Wlaściwie to nie mam pewności. Intuicyjnie czuję, że pomimo tak naprawdę braku znaczenia w tym kierunku to jednak to kolejna rzecz w stronę tworzenia anty.
Mam jakieś takie dziwne przeczucie... A będę za każdą zmianą pro anty. Zawsze i wszędzie. Być może to znaczenia nie ma, ale jeśli ?...
Teraz praktycznie przypadki jak to wyżej opisał Suzu nie występują. Uważam, że nie należy ryzykować. Zgadzam się w tej kwestii z humanistami laickimi choćby z Camusem - Zarażenie złem następuję bardzo szybko i czasem z błahych powodów, a droga ku dobru jest trudna i wyboista. Wyrządzone zło ciężko naprawić i trzeba wielokrotnie większego wysiłku ku temu niż na spowodowanie go. Poza tym podkrada się ono do nas niespodziewanie ,gdy najmniej się tego spodziewamy.
Pamiętając o tym uważam, że lepiej odpuścić to sobie. Brak takiej informacji poza incydentalnymi przypadkami nie szkodzi a kto wie co spowoduje jej ujawnienie. Niby nic, ale obawiam się, że nie do końca...
Co do takich przypadków to dam przykład, który jest "na czasie" : złoto. A mianowicie wprowadzenie całej puli złota na starcie. Miało to oczywiście dać więcej gotówki graczom ,pozwolić na bogacenie się, napędzanie koniunktury , spokojnie dać im szanse, na zaopatrzenie się we wszystkie zdolności i eq ze sklepów.
Efekt jest taki, że jest olbrzymi problem odnośnie dysproporcji w posiadanym złocie i wyglądu pvp. Obecna poprawka niestety niewiele zmieni bo to jak dodrukowanie pieniędzy. Inflacja wzrośnie, a zasoby się szybko skończą. To jedynie krótka chwila ulgi. A wszystko zaczęło się od dobrego zamiaru...
Skończy się to podatkami albo gigantycznymi prowizjami z handlu. A wszyscy wyjdą niezadowoleni na tym.