Fajnie byłoby też móc wystawiać opinie o graczach. np. jeżeli Cie oszukał dajesz 'minus' i wpisujesz dlaczego albo 'plusa' i też uzasadniasz. Może takie troche allegro ;D ale to by zaradziło dalszemu oszukiwaniu przez noobów.
Podgląd wydruku
Fajnie byłoby też móc wystawiać opinie o graczach. np. jeżeli Cie oszukał dajesz 'minus' i wpisujesz dlaczego albo 'plusa' i też uzasadniasz. Może takie troche allegro ;D ale to by zaradziło dalszemu oszukiwaniu przez noobów.
Zebrało by się 20 dzieci neo, bądź jakiś gracz z 4 postaciami dał by minusa, bo ktoś go kiedyś przelicytował/zabił czy coś innego. A po drugie to nie allegro i tutaj wiesz co otrzymujesz na targu, a więc nie widzę sensu ocen. Na allegro się to przydaje, ponieważ tam nie mamy 100% pewności, że zamówiony przedmiot otrzymamy.
Jak można gracza oszukać przez TARG , nie kupujesz kota w worku
Oczywiście jestem na nie wiadomo z jakich przyczyn
nie chodzilo mi wprawdzie o targ a bardziej o walki albo o nieudolne granie w drużynie. Nalezaloby umiescic np zdjecie albo link z danego wydarzenia i dawać opinie.
Nie, za bardzo pogmatwane i nieużyteczne...Pisząc: "Może takie troche allegro" nie mogło się z niczym innym skojarzyć jak z targiem.
Hmm, kiedyś miałem podobną sytuacje na swoim forum, punkty +/-
Doszliśmy do wniosku iż zmodyfikujemy ten skrypt/dodatek tak aby plusy dawali użytkownicy ( w tym przypadku gracze ) a minusy GM'owie, bądź gracze zasłużeni.
To było najlepszym rozwiązaniem.
Kasej ty piszesz chyba o punktach reputacji. A mu chodzi o ocenie gracza w grze.
Proponuję wprowadzenie czegoś takiego jak "Mini Warn" od gracza.
Często się zdarza na wywie (chociaż nie tylko) że gracze nie grają zespołowo albo po prostu zabiją swoją drużynę w celu zagarnięcia dropu dla siebie.
Przypadków jak ten poniżej jest wiele.
https://mfo3.pl/game/report.php?bid=...id=5648&vtid=0
Dlatego proponuję wprowadzenie reputacji. Każdy gracz po walce mógłby dodać na +/- reputację dla gracza z uzasadnienie (można by się odwoływać od dezycji). Dołączam prototyp robiony w paincie aby przybliżyć Wam pomysł.
https://img228.imageshack.us/img228/...eztytuunnf.png
Wtedy gracz który szuka pomocy do walki wyświetlałoby się tam na dole w rogu nick gracza z poziomem tak jak to teraz jest, oraz procent reputacji :)
Uważam że taki pomysł by zlikwidował chamstwo w walkach gdyż takowych osób by się nie brało ;)
Pomysł oczywiście do konkretnej modernizacji jeszcze ;)
Zapraszam do wypowiadania się na ten temat :)
ty lepiej weź się do nauki a nie grasz dziecko sobie coś ubzdura i lata na forum sprzedawać każdego dawaj dalej jeszcze kogoś!!! :).
Spoko, skoro ja jestem dzieckiem i trzymam poziom w kulturze to nie wiem kim Ty jesteś. Powiedziałem jasno że trafisz na forum, było się ogarnąć. Skoro się nie udzielasz do tematu to się wcale nie odzywaj bo to offtopic ;>
Gracze wsadzali by minusy na lewo i prawo. Normalka.
Dragers, a u ciebie krucho z interpunkcją.
Ashiro, napisałem że z uzasadnieniem by się to dawało, a jakby coś się nie zgadzało to by się robiło odwołanie :0
jesteś kablem po za tym byłem ogarnięty bocie
Tylko to następna robota dla GMów :> A bawić się w rozjemcę chyba nikomu się nie widzi :)
A gdyby były kary za specjalne zaniżanie takowej reputacji ;) Myślę że to by pomogło.