Ranking 3 głównych eventów - MFO3
Cześć, z racji takiej, że event wielkanocny powoli dobiega już końca chciałbym wymienić się opiniami nt. rankingu eventów wedle różnych opinii graczy
Ja zacznę
1st - Halloween Ocena: 10/10
Najfajniejszy event według mnie - sama jego mroczna otoczka
Mini w tym evencie również na duuuuży plusik
Prosta mechanika wymieniania dyni, lepsze zbijanie energii (mapa z potworkami 2*)
Bardzo przyjemny global - jedna mapka, brak chodzenia i w większości czasu liczenie na RNG co moim zdaniem-
powinno być na każdym globalu, (nie zrozumcie mnie źle, jest na każdym) ale jeśli nie złapiesz go na danym spocie możliwość wbicia do innego jest bliska zeru
Wiadomo, że Baal jest ciężki w porównaniu do innych ale o to właśnie w tym chodzi.
Możliwość bicia dwóch grupek potworów typu Szkielety i Dyniogłowych również na plus [B]
2nd - Wielkanoc Ocena: 8/10
Drugi najfajniejszy event zaraz po Halloweenowym
Mini w tym evencie są chyba najprostsze
Mechanika wymieniania jajek - dużo plusów
Na pewno grind jajek na tym evencie to miazga - dosłownie z każdego mini, potworka, może Ci polecieć jajko
Jednak zbieranie ich jest w miarę czasochłonne, dla osoby która ma różne obowiązki poza grą jest ciężko pogodzić to z czasem
No i RNG w malowaniu jajek. Rozumiem, że przez to, że jajka są wszędzie pojawia się względna losowość czy uda Ci się pomalować czy nie
Dla mnie to na plus, przydaję się takie negowanie tego wszystkiego.
Global przyjemny w biciu, jednak trzeba poświęcać mu więcej uwagi niż na Baalu. Rozmieszczenie go na 3 różnych mapkach - dla mnie trzy razy na nie. Niezbyt przyjemne.
3rd - Boże Narodzenie Ocena: 5/10
Nie wiem od czego zacząć, poprostu nie lubię otoczki tego eventu
Sam kalendarz spoko, bicie Gremlinów no tak spoko 7/10 ale jakoś mi to głowy nie urywa.
Wymienianie prezentów u Mikołaja spoko, szkoda tylko tak małego limitu Gremlinów - no ale co zrobić, dla mnie pointless. I tak nie można go skończyć wcześniej.
O globalu się nie wypowiem, miałem mało okazji do bicia go ale ta sama sytuacja co z jajkiem. Tylko jajko mimo tego, że było rozmieszczone na 3 różnych mapkach tak jak Upominek było bardzo proste do ubicia a global w tym ev no nie jest taki prosty jak go malują.
Nie wiem czemu taka słaba ocena, bo naprawdę jest w tym evencie co robić ale to mnie jakoś nie przekonuje